Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe het begon 12

In de herfst van 1997 werden door Mart de muren en het plafond van onze kamer/keuken gesausd en wat knapte dat op. Vooral dat plafond waar duizenden vliegenpoepjes op zaten.

De balk boven het hoofd van de harde werker werd ook aangepakt, die was bedekt met een dikke laag verf in een poepbruine kleur. We hebben de balk met zijn tweeën van die laag ontdaan en zijn daar anderhalve dag mee bezig geweest. Daarna in de was gezet en toen was ie prachtig. Ik denk dat de foto is genomen terwijl we nog niet helemaal klaar waren met het schoonmaken.

We genoten van onze fris geschilderde kamer.

Hier plak ik foto's in onder onze nieuwe lamp. Tot nu toe hing hier een TL balk, te vies om aan te pakken. Wat een verbetering.

Terwijl wij hier waren werd onze dorpsvereniging opgericht, 11 oktober 1997, een initiatief van Marie-Christine en mij. Dat wil dus zeggen dat de dorpsvereniging over drie jaar dertig jaar bestaat, wie had dat kunnen denken toe we begonnen. Wat hebben we door de jaren heen veel leuke dingen gedaan met de leden, onze buren.

De eerste activiteit met de dorpsvereniging vond plaats in april 1998, het schoonmaken van een zijriviertje van de rivier de Auzène die door ons dal loopt. Onder de brug van de Coins-stroom die op de grens van Saint-Julien-du-Gua en Issamoulenc loopt net onder ons dorp lag onzettend veel vuil. Van oudsher gebruikte de oudere mensen in ons dorp die plek als stortplaats.

Een berg oud ijzer en 48 zakken afval werden er naar boven gehaald, later opgehaald door de gemeente. Ongeveer in datzelfde jaar kregen we afvalcontainers beneden aan het eind van onze dorpsweg.

Tussen de middag hielden we een picknick in de wei bij Pounard en 's avonds hebben we met zijn allen gegeten bij Patrice en Sylvie. Iedereen had wat klaargemaakt. Ik weet nog dat ik een pan  Hollandse bruine bonensoep had gemaakt, niet wetend of mijn Franse buren dat wel lekker zouden vinden.

 Patrice en zijn zoon Benoît likten de pan bijna uit.

Reacties

Judy zei…
Zo leuk om te lezen, die dorpsvereniging is fantastisch! Afval storten in dat riviertje en dan nu afvalcontainers, geweldig!
Sjoerd zei…
Ook daar zijn de tijden dus veranderd. Hier zou niemand wat doen en zeggen dat het een taak van de gemeente was...
Bertiebo zei…
Zo mooi, jullie dorpsvereniging. Gaat het uitgebreid gevierd worden en zijn jullie er dan?
Emie zei…
Leuk om binnen te kijken in het steeds mooier wordende huis. En wat een fantastische resultaten heeft jullie dorpsvereniging al geboekt in al die jaren.
Wat leuk ook, dat je nog zoveel foto's hebt uit die yijd!
Elizabeth zei…
Wat een herinneringen liggen er toch in dat mooie huis van jullie en prachtig dat het vastligt in de fotoboeken!
Je snapt toch niet waarom ze zo'n balk in de verf gingen zetten...
Charlie zei…
Wat leuk om ons te laten zien hoe het allemaal begon en wat een energie daarin gaat zitten. En jullie wisten al gelijk zo’n Franse sfeer te creëren!
Janny zei…
Wat leuk dat de dorpsvereniging al zo lang bestaat! En wat een werk aan zo'n balk, jammer dat hij geschilderd was maar dat deden ze vroeger vaak.
In de weer zei…
Ik vind het geweldig goed dat jullie van het begin af aan helemaal hebben meegedaan met de dorpsgemeenschap. Leuk om te lezen dat jij zelfs mede oprichtster was van de dorpsvereniging, écht top !
Anoniem zei…
Jullie zijn echte inwoners geworden. Zo'n gemeenschap fleurt dan weer helemaal op. En de verf in huis doet ook wonderen.
KnutzEls zei…
Dat was ik, geen idee waarom ik ineens anoniem weerd....
Anoniem zei…
Heerlijk om steeds te lezen hoe jullie het huis opknapten. En hoe snel jullie integreerden.
Miekequilt
Lies zei…
Een stukje paradijs daar bij jullie, dankzij het vele werk...!
Lie(f)s.
Jolande zei…
Ik vind dit een hele leuke serie blogs.