Doorgaan naar hoofdcontent

Hetzelfde leven maar dan anders

Fijne vakantie zeggen veel mensen als wij begin april naar Frankrijk vertrekken. Af en toe probeer ik uit te leggen dat wij daar niet op vakantie zijn maar daar wonen. Maar meestal laat ik het maar zo.

Daar voor een half jaar wonen betekent dat het normale leven voor ons gewoon doorgaat. Je maakt je huis schoon, doet de was en haalt je boodschappen. Je houdt de siertuin bij maar ook de moes- en fruittuin.  Verder plegen we onderhoud aan twee huizen en daartoe behoort ook de schoorsteenpijp ragen en de kachel van binnen schoonmaken. 

Eigenlijk verschilt het niet veel met het leven in Nederland. Daar zou ik met een grote tuin ook potjes jam inmaken. 

En vakantiegevoel krijgen we door te genieten van dat andere land, de andere taal, de andere natuur en nog zoveel andere dingen. Hetzelde leven maar dan wat anders.

Reacties

Judy zei…
Ja, dat is natuurlijk zo. Het gewone leven gaat gewoon door. Maar wel een superleuke plek!
Heerlijk toch om op twee mooie plekken te kunnen wonen.
Sjoerd zei…
En toch krijg ik het vakantiegevoel als ik al die beelden zie. En volgens mij was het voor jullie oorspronkelijk ook een vakantiehuis...
Emie zei…
Het wonen op het platteland in een oud huis met een groot erf vergt veel meer inspanning dan het wonen in het Nederlandse huis, ook wat ons betreft. Wij voelen ons wel direct op vakantie als we er een of twee dagen tussenuit gaan. Maar het is een heerlijk dubbelleven!
Ja een andere manier van leven! Zo fijn dat jullie een poos daar kunnen wonen.
Toen wij nog in Frankrijk woonden vroeg iemand in Nederland: "Wat doen jullie daar nou heel de dag?¨ Vond ik zo een naïeve vraag, gewoon leven in een fermette met ruim 2 ha land,waaronder sier en moestuin, kippen, poezen, 2 paarden, dan was er genoeg te doen!!
Ger zei…
Met zo’n leven als God in Frankrijk kan ik alleen maar zeggen:tel je zegeningen!
Janny zei…
Natuurlijk gaat alles gewoon door, je kan niet de hele tijd niks doen, maar het is toch wel anders om in een heel andere omgeving te zijn.
Wij gaan niet op vakantie maar wisselen regelmatig van huishouden :-)
Jolande zei…
Ik snap je helemaal.
Wij gaan op (werk)vakantie naar Belgie en wonen hier.
Marthy zei…
Heel leuk gevonden Inge. Die ga ik onthouden.
Lies zei…
Genieten/vakantiegevoel, kan eigenlijk overal...
Lie(f)s.
Edward McDunn zei…
Ik kan het mij helemaal voorstellen hoor, waarom zou je het ook niet doen, als je daar de kans voor hebt.
Elizabeth zei…
Ja, het zijn gewoon 2 levens... Toch snap ik het wel van mensen. Eigenlijk hebben jullie in Stolwijk 'vakantie' en in Frankrijk ben je volop aan het werk...
Ja maar mensen weten misschien niet hoe jullie wonen en dat dat best wat onderhoud vraagt....