Doorgaan naar hoofdcontent

De rivier en een kratermeer

Weer een brug maar nu over een belangrijke rivier, de Loire. Met een lengte van 1006 kilometer is de Loire de langste rivier van Frankrijk. Hij ontspringt op een hoogte van 1400 meter boven de zeespiegel, aan de voet van de Mont Gerbier-de-Jonc in de Ardèche en mondt uit in de Atlantische Oceaan.

De Loire loopt door twaalf departementen, in vier regio's en stroomt onder andere door de plaatsen Nantes en Orléans. Hier is het nog maar een stroompje maar door zijn vele zijrivieren wordt het een machtige stroom. In het verleden is deze rivier heel vaak overstroomd.

Er is ontzettend veel hooi binnengehaald in door de boeren. De grond was verzadigd met water en toen het wat droger werd bleef het gras maar groeien.

Het is bergachtig gebied waar we deze fietstocht maakten, oplopend tot zo'n 1500 meter.

Nogmaals de wilgenroosjes, gewoon omdat ik ze zo mooi vind.

Onze fietsroute begon in het plaatsje Le Lac d'Issarles maar dat was een stuk lager, het eigenlijke Lac (meer) ligt op een hoogte van 1.000 meter en om daar te komen moesten we nog even een flinke klim maken. Maar ik vond toch dat ik voor jullie een foto moest maken van dit mooie kratermeer en ik deed het met plezier want daar boven heb je een prachtig gezicht op het meer en de omgeving.

Reacties

Lies zei…
'k Geniet mee...
Lie(f)s.
Sjoerd zei…
Het blijft maar mooi daar, dat je voor ons die klim maakt vind ik prachtig...
Yova zei…
Het is daar wel erg mooi om te zien. Wilgenroosje kwam je weer tegen. Prachtig zijn ze. Deze klim is zeker vermoeiend geweest. Veel heuvels daar te zien. Leuke foto's. Fijne dag.
miekequilt zei…
Prachtig allemaal. Een heerlijke omgeving om doorheen te fietsen. Levert mooie foto's op, zodat wij mee kunnen genieten.
Judy zei…
Wat goed dat je voor ons die klim maakte! Prachtig meer!
Bertiebo zei…
Wat mooi allemaal!
Emie zei…
Prachtig, die ongereptheid.
In de weer zei…
Schitterend Marthy !
Waar de e-bike je toch maar allemaal brengt, zo prachtig!
Weer prachtige foto`s !
Elizabeth zei…
Oh, die laatste foto... dat is genieten!
Ik vind die hooibalen ook mooi om te zien, veel mooier natuurlijk dan het ingekuilde gras bij ons:)
willy zei…
Prachtige foto's Marthy

Gelukkig maakte je de klim voor ons

Prettige dag