Doorgaan naar hoofdcontent

Te geef

Deze stoelen staan al een aantal jaren rond een tafeltje onder de lindeboom, een heerlijk plekje als het erg warm is. We kregen ze bij een mooie grote houten tafel die we tweedehands kochten voor op het tweede terras. 

Toen we de stoelen afgelopen voorjaar uit de winterberging haalden zagen we dat de een van de stoelen beschadigd was. Eerst alleen wat gaatjes in de zitting, daar legde ik een kussen op maar later braken en steeds meer stukjes los van het gevlochten materiaal. Volgend jaar maar eens een nieuw setje kopen zeiden we tegen elkaar.

Dat nieuwe setje stoelen kwam er sneller dan we verwacht hadden. Aan het begin van de toegangsweg naar de vuilstort in Privas zit de Action waar ik iets nodig had maar wat ik niet kon vinden. Jammer maar met mijn geloop door de paden zag ik opeens  pakken waar deze tuinstoeltjes in zaten. Ik riep Mart erbij om te kijken of het iets was en hij keurde ze onmiddellijk goed, de stoeltjes hadden een zitting met een ijzeren onderstel, heel stevig vond Mart. Wij kunnen snel beslissen, ook al omdat de prijs zeer aangenaam was dus in een wip stonden we buiten met de stoeltjes. Ik mocht ze ruilen zei de aardige knul aan de kassa. Thuisgekomen zijn ze in elkaar gezet, we vonden ze leuk en ze zaten lekker dus ze mochten blijven. 

Ik wist al wat ik met de oude stoelen zou doen, die gingen 'te geef ' op de vallei app, dat werkt hier uitstekend. Binnen vijf minuten had ik een reactie en ze zijn gistermorgen opgehaald door een jong stel. De beschadigde stoel wilden ze ook wel heben. Daar ging een kussen in en dan een leuke doek erover. Dit was weer een kwestie van: zij blij, wij blij.

Reacties

Bertiebo zei…
Wat een leuke stoelen, die nieuwe. Ook weer geregeld!
Judy zei…
Niet te geloven dat ze in een plat pak zaten, maar prachtig! En die andere mensen ook blij!
In de weer zei…
Ziet er heel mooi uit, een gezellig plekje om te vertoeven.
Sjoerd zei…
Dat was dan mooi geregeld...
Emie zei…
Een perfecte stoelendans!
Goede en snelle actie van zowel de nieuwe als ook van de oude stoelen!
Een goeie deal, iedereen blij. Ze staan leuk de nieuwe stoeltjes.
miekequilt zei…
Wat een leuke stoelen. Dat is weer genieten op jullie mooie plek.
Anoniem zei…
Mooi opgelost voor iedereen!
Charlie zei…
Dat ziet er weer gezellig uit! Charlie
Janny zei…
Erg leuke stoelen, zo kan je weer jaren vooruit!
Jolande zei…
Ik moet lachen om de opmerking van Emie, ze heeft helemaal gelijk.
Willy zei…
Mooi!
En allemaal blij!
Lies zei…
Fijn, iedereen blij, en jullie zijn weer voor jàààren gerust!
Lie(f)s.
Hetty zei…
Ik herken de stoelen! Ik heb ze ook in de tuin gehad. Bij mij waren ze helemaal versleten. Daar kon ik niemand meer blij mee maken.