Doorgaan naar hoofdcontent

Het repas, ondertussen een oude traditie

Om half twaalf begon het aperitief in Le Serret en ik heb er eigenlijk geen foto's van genomen. Ik stond aan het begin van het pad en was veel te druk bezig om mensen welkom te heten. Er waren namelijk ook wat mensen voor het aperitief uitgenodigd die geen lid zijn van onze dorpsvereniging maar waar we wel vriendschappelijke banden mee hebben. Het was zo leuk om ze weer even te zien en te spreken dat ik foto's nemen wat minder belanrijk vond.

Ondertussen had Jean-Pierre de oven al vol liggen met allerlei heerlijkhden. Deze taart, noten met citroen, was gisteren ook al gebakken maar toen heb ik er niets van kunnen eten, hij was erg geliefd en snel op. Maar Florence maakte er nog een en nu weet ik het zeker, ik ga hem zelf ook eens maken en zet het recept dan op mijn blog. 
 
Sylvie kwam nog aanlopen met deze myrtilletaart, die ging samen met mijn courgettetaart met spekjes en fêta als laatste de oven in.

We zijn als dorpsvereninging van alles voorzien. Begonnen we met eigen borden, glazen en bestek, al gauw werden die zaken door de vereniging aangeschaft. Zoveel makkelijker, nu hoeven we niet nog dagen na het repas uit te zoeken van wie dat bord of die lepel nu was.

Een salade van mijn hand. Sperziebonen en tomaatjes uit eigen tuin samen met rode ui en fêta.

Joël en zijn vriend Bernard kwamen zoals ieder jaar met de allerlekkerste meloen aanzetten.

Terwijl de ouderen alvast een plekje  zoeken hangt Mart nog gauw een schaduwdoek op.

Tijdens de jaarvergadering die we altijd na het repas houden nam Sylvie deze foto van ons. Leuk, jullie mogen hem ook zien. 

Daarna was ons dorpsfeest nog niet afgelopen, we gingen nog even door. Morgen het vervolg.

Reacties

Bertiebo zei…
Leuke foto van jullie en ik verheug me op het recept van die taart!
Sjoerd zei…
Inderdaad een mooie foto. En een lekker repas...✨️
Judy zei…
Wat een superleuke gewoonte! Leuke foto van jullie!!
In de weer zei…
Mooie foto van jullie en ik ben ook benieuwd naar het recept.
De meloenen zien er ook heerlijk uit en ook de bonensalade.
Lijkt me ook wel moeilijk, bakken in zo’n oven, denk dat er wel regelmatig gecontroleerd moet worden, maar daar zal best iemand handigheid in hebben in jullie vereniging.
Emie zei…
Een foto waarop jullie, bezige bijtjes, samen rustig zitten is nogal uitzonderlijk. Heel leuk zo'n dorpsfeest en vergadering in een.
Het ziet er allemaal heerlijk uit! En leuke foto van jullie.
Charlie zei…
Wat een kleurig en keurig verzorgd repas. Petje af! Ben ook benieuwd naar recept van citroen taart!
Elizabeth zei…
Ik vind dit toch zò leuk! En dan denk ik... waarom doen we dit in Nederland niet? Nu zijn onze dorpen natuurlijk veel groter, maar we kunnen het ook per wijk doen. Je hoort wel steeds meer van straat barbecues, maar juist dat zelf iets meebrengen vind ik zo gaaf...
Wat een leuke foto van jullie!
Willy zei…
Lekker en gezellig. Leuk dat dit georganiseerd wordt
Edward McDunn zei…
Goh, dat ziet er allemaal heerlijk uit hoor.
Lekker in het zonnetje zitten te smullen!
willy zei…
Een smakelijk logje

en wat een saamhorigheid

prettige dag
O, wat heerlijk allemaal! Zeer geslaagd, zo te lezen.
Mooie, gezellige èn lekkere traditie in jullie dorp!
KnutzEls zei…
Leuke foto van jullie. Eindelijk even rusten... 👍
Ger zei…
Fantastisch dat jaarlijks terugkerende dorps samen komen rondom de oude dorpsoven.Ja die Fransen weten wat lekker is en houden van tradities.Die foto met meloen doet mij watertanden en je kan aan de kleur al zien hoe rijp en sappig die is.Jou gemaakte salade ga ik ook eens maken,weer eens iets anders dan recepten met boontjes die ik in zomer vaak maak.
Groot gelijk dat jij het verwelkomen en conversatie met bekende op bepaalde momenten belangrijker vindt dan foto’s maken.Zoals je misschien wel weet blog ik niet veel en zet lang niet al mijn bewegingen,etentjes,bezoek thuis met vrienden,familie etc.op foto om te delen,gister hadden we hier ook weer zo’n gezellig samen zijn met door mij gemaakt dinertje waar geen camera aan te pas kwam en paar dagen eerder culinair etentje met zoon en schoondochter in Mediterraans georiënteerd restaurant,de sfeer ademde een kruising tussen Franse Brasserie en Spaanse Meson,de verschillende soorten cava en wijn waren voor zoonlief en schoondochter ook ‘n soort van voorproeven voor het feestelijke dinner met hetfamilie en paar vrienden in oktober op voor hun mooiste dag in het leven.
miekequilt zei…
Wat een heerlijke taarten en salades. Ik vind de schaal van jouw salade heel mooi.
Lies zei…
Wat 'n lekkernijen allemaal, en wat een gemoedelijke sfeer!
Lie(f)s.
Anoniem zei…
Annke zegt:
Het water loopt je om de mond of is het uit de mond (kwijlen) bij het zien van de foto’s.
Wat een heerlijk- en gezelligheid.
Wat moet je nog zeggen, de superlatieven zijn op!!