Doorgaan naar hoofdcontent

Goed gevoel

Mijn trouwe lezers zullen het nog wel herkennen, dat pimpelpaarse kastje wat Mart jaren geleden transformeerde van een kringloopvondst in een juweeltje. Het staat leuk te zijn in onze tuinkamer. Eigenlijk gaat de rest van mijn blog helemaal niet over dat kastje maar over de inhoud ervan maar ik zette het kastje met plezier nog eens op de foto, het is zo'n schatje.

Ik zocht iets in dat kastje wat er niet lag maar kwam een heel stel tuinboeken tegen die ik eigenlijk nooit meer inkijk. Ruimen dan maar. Deze komen allemaal van brocantemarkten en ik breng ze naar een kringloopwinkel in Privas. Dat heet een 'ressourcerie' in het Frans, heb ik op moeten zoeken. Er gaat trouwens nog meer mee wat al weken klaarligt.

Boeken van Elisabeth de Lestrieux, in de zeventig en tachtiger jaren een begrip in Nederland, ik heb haar boeken bijna stukgelezen. En verschrikkelijk genoten van de foto's die uitbeeldde hoe ik mijn tuin wilde. Niet dat dat altijd lukte natuurlijk. Dit stapeltje gaat mee naar de Nederlandse kringloop.

Deze boeken mogen nog blijven, daar ga ik als ik hier van de winter ben nog eens goed in lezen.

En dit stapeltje, allemaal tweedehands verkregen gaat ook naar de Nederlandse kringloop, er staat weinig interessants in.

Zo, dat is weer lekker geruimd, daar krijg ik altijd een goed gevoel van.

Reacties

Judy zei…
Ben verliefd op je pimpelpaarse kastje! Heerlijk dat je weer wat kunt opruimen!
Mevrouw W. zei…
Dat ruimt lekker op zo en misschien heeft iemand anders er nog iets aan.
Sjoerd zei…
Soms moet het gewoon, opruimen van zaken die je toch niet meer gebruikt.
Goed bezig! Wij zijn ook een trouwe klant van de ressourcerie in Vernoux.
Soms wat moeilijk om dan toch niet weer met iets leuks daarvan terug te komen! 😂
Elizabeth zei…
Dat enige kastje heeft een geweldige inhoud. Wat een mooie boeken; die raak je wel kwijt...
Ik wist niet dat er überhaupt kringloopwinkels in Frankrijk waren... Leuk om nu te weten wat het Franse woord is!!
Emie zei…
De boeken van Elisabeth de Lestrieux, ook voor mij een begrip! Lang geleden al weggedaan.Boeken wegdoen blijft moeilijk. Ik heb via onze dochter onlangs een grote stapel aan de Nederlandse camping gedoneerd.
Bertiebo zei…
Jahaaaa, dat kastje!
Edward McDunn zei…
Echt een mooi kastje hoor.
Tja, af en toe moet je opruimen hè?
Oh ja, Elisabeth de Lestrieux, ik zal eens kijken of ik de boeken nog heb, of dat ze al naar de kringloop zijn gegaan. Zulke kastjes zijn altijd leuk, en er is altijd een plekje voor.
In de weer zei…
Wat leuk, weer een nieuw woord geleerd !
Anoniem zei…
Goed bezig’ Marthy! Ik vind opruimen lastig.
Anoniem zei…
Waarom ben ik anoniem
Leuk kastje, en tuinboeken ….. heerlijk!
Marthy zei…
Waarom je anoniem bent weet ik niet en ik kan er weinig aan doen. Gewoon nog even reageren met je naam erbij.
Jolande zei…
Dat kastje is mooi genoeg om nog eens te laten zien. Ik zei vanmorgen nog tegen Paul dat kringloopwinkels toch wel een hele goede uitvinding zijn. We reden van Ponta Delgada naar huis en onderweg zagen we vanalles langs de kant van de weg staan, bijvoorbeeld een eettafel, dat door het grofvuil opgehaald wordt. Er zijn een paar winkels tweedehandsspul verkopen, maar die zijn vreselijk duur en juist voor de arme bevolking op dit eiland zou een kringloopwinkel zoals in Nederland heel fijn zijn.
Janny zei…
Leuk kastje, door het opruimen weer ruimte voor nieuwe boeken.
Lies zei…
'Anderen' zullen er heel blij mee zijn!
Lie(f)s.
Ger zei…
Moest paar keer met mijn ogen knipperen toen ik naar de kleur van het kastje keek,maar even later begon ik eraan te wennen,het heeft wel ‘iets’ speciaals.
Heb in de afgelopen jaren ook vaker kamerplantenboeken en tuinboeken naar kringloop gedaan,tijden veranderen en de foto’s in boeken doen op gegeven moment oudbollig aan.Wie weet hoeveel bezoekers van kringloop er nog iets mee kunnen.Wanneer ik op andere blogs kijk en zie hoeveel leuke collages er geknipt en geplakt worden uit oude boeken en bladen met paar voorbeeld woorden etc.Zo creatief bedacht.