Doorgaan naar hoofdcontent

Tomaten-explosie


Een dag of twee geleden knipte ik wat blad uit de plant met kerstomaten om deze wat lucht te geven maar per ongeluk knipte ik ook een tak met nog groene tomaatjes mee.

De tomaatjes heb ik eraf gehaald en op een schaaltje in de vensterbank gezet en zie: de meesten kleuren al rood.

Als je ziet hoeveel tomaatjes hier bij elkaar hangen begrijp je hoe moeilijk het is om hier tussen te knippen zonder iets verkeerds te raken.

Niet dat ik bang ben om kerstomaten tekort te hebben, er hangt zoveel aan deze plant dat ik de top er maar uitgeknipt heb, de plant hoeft echt niet verder te groeien.

Het is een groot soort kerstomaat en ze zijn erg lekker. Ik kocht de plant bij de kweker in Aubenas.

En nu maar hopen dat ze allemaal nog rood worden voordat wij weer naar Nederland vertrekken en dat zal vroeg zijn dit jaar.

Reacties

Bertiebo zei…
Wat een rijkdom. Wij hadden wel een tomaat(je).
KnutzEls zei…
Dat wordt weer heel veel pastasaus.
Judy zei…
Wat een stilleven, die bovenste foto!
In de weer zei…
Geweldige oogst ! Lekkere oogst ook mmmmmmm !
miekequilt zei…
Mijn moeder maakte jam van groene tomaten. Zo lekker. En soms zie je in Frankrijk die jam te koop. Misschien een tip om met je tomaten te doen? Vroeg naar Nederland? Komt er weer een operatie aan?
Emie zei…
Oh, wat een hoeveelheden! Fijn dat tomaten gewoon door rijpen na de pluk.
Sjoerd zei…
Heerlijk toch, zo'n overvloed aan tomaten.
Mooie opbrengst al van je tomaten. Bij ons zijn de kleine tomaatjes ook al rijp maar de grote moeten nog kleuren. Nu halen we nog van die mooie grote sappige tomaten op de zaterdagse biomarkt.
Janny zei…
Wow, wat een oogst! Wij vinden al dat we veel tomaten hebben, maar dat is niets vergeleken bij jullie.
willy zei…
een smakelijke oogst

prettige dag
Ger zei…
Een gezond en kleurrijk geheel en goede oogst.
Jam van groene tomaten en geleisuiker maakte ik jaren geleden altijd en we vonden die lekker smaken.Ik doe nog wel eens schepje suiker over gesneden tomaat op boterham.
Lies zei…
Wat een weelde! Wahw...!
Lie(f)s.
Elizabeth zei…
Jammie jammie, wat veel heerlijke tomaatjes! En ze zijn ook zo gezond...
Bij mij willen ze maar niet rood kleuren. Ik knipte ook verkeerd en een paar liggen in het raamkozijn maar worden ook nog niet rood. Mooie oogst en hopelijk op tijd rijp, anders groen mee naar Nederland.........
Jolande zei…
Zo dat zijn veel tomaten! Het eerste jaar dat we hier woonden kwam er een tomatenplant spontaan uit de (bestaande) muur groeien. Er kwamen kleine kerstomaatjes aan, maar op een tomaatje door de sla na eten we nauwelijks tomaten, dus die plant hebben we maar weggehaald.