Doorgaan naar hoofdcontent

Ontmoetingen

Ze zette net een potje jam buiten in haar vensterbank, nog warm vertelde ze. Een blijmoedig mens, dat was meteen duidelijk. En kletsen kon ze ook, geeft niet, ik ben ook een kletskous.

Het was in Joyeuse waar ze vlakbij de kerk woonde. Ik had net daarvoor tegen mijn fotomaatjes verteld dat ik daar eens een foto had gemaakt van twee vrouwen die lavendel aan het afritsen waren. 'U komt me zo bekend voor' zei ik tegen haar, 'zou het kunnen dat ik eens een foto van u hebt genomen zittend voor de kerk.  En ja hoor, dat zou heel goed kunnen. Het was in augustus 2019, kijk hier maar even.

De opbrengst van haar zelfgemaakte spulletjes en de jam ging voor een deel naar de kerk en verder naar goede doelen. Prachtig, zo'n vrouw, dat doet je weer geloven in de goedheid van de mensheid.

Reacties

Sjoerd zei…
En dan zijn er nog mensen die zeggen dat toeval niet bestaat. En met je geheugen is ook niets mis...
Yova zei…
Echt leuk mens is dit. Lieve vrouw om te zien. Potjes worden zeker verkocht. Dit maakt ze zelf. Echt heel goed. Leuke foto's. Fijne dag.
Judy zei…
Wat een leuk 'winkeltje' zo! Prachtvrouw!
In de weer zei…
Wat is dat leuk Marthy deze herkenning en een mooi aangekleed kraampje hadden de twee dames.
Jammer dat ik de Franse taal niet machtig ben, althans niet goed genoeg voor zoeen gesprek(je) want dat zou ik dan ook graag beginnen
Emie zei…
Geweldig verhaal, leuk mens!
KnutzEls zei…
Gezellige g zo'n praatje boven de jam.
miekequilt zei…
Dat is duidelijk dezelfde dame. Ik hoop dat ze veel jam verkoopt.
Lies zei…
Toch prachtig! Je foto ook!
Lie(f)s.