Doorgaan naar hoofdcontent

Gevels


Soms vraag ik me af of achter de luiken van dit soort huizen nog mensen wonen. Het beneden raam stond open en een gordijn wapperde dus ik neem aan dat daar geleefd wordt. Dit was echt niet in een achteraf wijkje, een gewone straat in het centrum van een stadje. Niet iedereen houdt van schilderen, de Fransen zijn daar wat makkelijker in.

Drie panden verder stond dit huis, keurig  verzorgd, niets op aan te merken. De luiken goed in de verf.

Toch zal ik eerder een foto nemen van zo'n gevel als hier boven, het heeft gewoon meer charme. In Frankrijk dan hè, want in Nederland zou je er aan voorbij lopen.

Dit vond ik zelf wel een hele fraaie. De drie verschillende tinten blauw maakte het tot een mooi geheel. 

Reacties

Bertiebo zei…
Ja, ik kies ook voor de eerste foto. En voor de laatste. Maar ik zou er in Nederland ook niet aan voorbij lopen hoor. Juist mooi, oud en vervallen
Sjoerd zei…
Niet schilderen betekend geen onderhoud dus verval. Ik denk dat wij wat zuiniger met alles omspringen.
Annelies zei…
Helemaal mooi, die doorleefde gevels! En inderdaad, het hoort een beetje bij de Franse charme. Die onderste foto maar dan met de begroeiing van die te nette gevel: dat zou helemaal een plaatje zijn!
KnutzEls zei…
Steevast denk ik dan aan mijn vader, die gevonden zou hebben dat hij nodig eens aan het werk moest bij dat huis. Maar ik zie de charme er wel van in. Al staat ons eigen huis beter in de verf ;-)
Emie zei…
Prachtig, de schoonheid van het verval. Maar niet om zelf in te wonen.
Marleen zei…
Het geeft me echt een vakantiegevoel. Mooi.
miekequilt zei…
Wat een prachtige deuren. Ze zouden bij mij in het vakantieboek komen. Ik denk dat ze La Voulte staan ?
Marthy zei…
Niet allemaal Mieke.
Ja dat hoort gewoon bij Frankrijk die vergane glorie :-)
Dit is wat ik voor mij zie als iemand Frankrijk zegt. Leuk en mooi.
Hier zou ik zeggen: bah, slordig. Daar zou ik zeggen: mooi! 😀
Griemmank zei…
Voor een foto heeft het zeker wel wat, maar ik denk dat je er nog eens een ton tegenaan moet gooien om het bewoonbaar te krijgen als je zoiets zou aanschaffen. Maar zoals met alle vastgoed: het gaat om locatie, locatie, locatie. In onze regio worden oude vervallen keuterboerderijtjes gekocht en dan wordt er een mooi pand achter of naast gebouwd. Het boerderijtje gebruikt men dan even als opslagplaats voor bouwmateriaal en een 'kantine'. Als het huis eenmaal staat, dan wordt het oude gevalletje gesloopt. Mooie manier van werken en de gemeente geeft graag toestemming, want het zijn echt grote verbeteringen.
Kees zei…
Ha Marthy, ja echt Frankrijk he. Heerlijk toch.
Groet Kees.
Marry zei…
Nieuwe leuze: Frankrijk = vergane glorie.
Dat zal Macron graag horen. 😬