Doorgaan naar hoofdcontent

Goede voornemens

 Dertig jaar geleden gekocht, deze magnetron en ik heb hem eigenlijk nooit veel gebruikt. In het begin om het eten op te warmen van kinderen die niet op tijd thuis konden zijn maar dat heeft maar kort geduurd. Daarna raakte hij in de vergetelheid. Het leek mij een goed idee om de magnetron mee naar Frankrijk te nemen, daar heb ik veel in de vriezer en zou ik hem meer gaan gebruiken. Nou, heel eerlijk, dat komt nog niet vaak voor. 

Ik ben meer een oven mens en die gebruik ik echt heel veel. Zo blij met mijn Smeg fornuis met twee ovens.

Maar goed, om het verhaal af te maken, Bas en Christianne hadden na de verbouwing van hun keuken deze magnetron over en die mochten wij hebben. Toch maar meegenomen, in de bijkeuken gezet en ik ben nu echt van plan om het ding te gaan gebruiken. Deze heeft meer vermogen en ik heb eens in de handleiding en op internet gekeken en eigenlijk kan je er wel veel mee doen.

En de oude? Die gaat volgende week mee naar het afvalbrengstation waar ze een aparte plek hebben voor spullen die nog bruikbaar zijn. Ik heb er de handleiding bij gedaan, die was ook in het Frans. Wie weet, wordt er iemand nog gelukkig mee.

Reacties

KnutzEls zei…
Ook ik gebruik de magnetron niet zo vaak, maar om wat op te warmen is het prima. En kleine beetjes kokem, aardappelen bijv. Maar geef mij mn oven maar, al is de kleine al tijden kapot. Maar daar hebben we nu een airfryer voor als alternatief en die gebruiken we best vaak.
Sjoerd zei…
Weggooien kan altijd nog...
In de weer zei…
Hier wordt de heteluchtoven héél veel gebruikt en een magnetron heb ik ooit aangeschaft om een kersenpitten zak warm te maken. Verder wordt er niet zo heel veel mee gedaan.
Marleen zei…
Waar we nu wonen hebben we een goede oven en geen magnetron. En ik mis ‘m ook niet.
schrijfsels zei…
Ik heb een combi (oven en magnetron), gebruik magnetrondeel hoogst zelden dus eigenlijk hadden we net zo goed alleen een oven kunnen kopen. Iets met " voor het geval dat" van met name mijn man.
Lut en Luc zei…
Marthy, mag ik je oude magnetron voor mijn dochter hebben. (ik mail je wel waarom)
miekequilt zei…
Handig, Marthy. Hopelijk heb je er veel plezier van.
dufraing marc zei…
Ik maak vele groenten klaar (en ook opwarmen) in de magnetron en ook mijn bechamelsaus en pudding. Brandt nooit aan en ineens in een schaal om te serveren (bespaart afwas)
Ik gebruik ook eigenlijk nooit de magnetron........
Onliemie zei…
Ik gebruik die dagelijks. Om restjes op te warmen of voor een "tussendoorsoepje". Chocolade smelten voor lekkere saus bij ijs, groentjes stomen, zalm stomen ... om te ontdooien eigenlijk bijna nooit. Intussen hebben we sinds onze nieuwe keuken een oven en een combi-magnetron. Helemaal reuze zoveel gerief. Maar jij hebt al twee ovens en veel tijd, dus dan mis je dat niet denk ik.
Marthy zei…
Ik heb een paar dingen genoteerd en ga er eens wat meer werk van maken. Las dat je er ook de versuikerde honing zacht mee kan maken, dat is handig.