Doorgaan naar hoofdcontent

Pergola


Onze oude parasol die we op het tweede terras gebruiken is niet veel soeps meer. De stof begint te schuren en is verweerd en Mart heeft laatst nog een binnenlat gerepareerd omdat parasols hier vaak door de wind meegenomen worden en ondersteboven twee terrassen lager neerkomen. En dat doet ze geen goed.

We zitten wel vaak op het tweede terras, zeker als we gasten in het vakantiehuis hebben. Wij laten hen dan het boventerras met verschillende zitjes en wij lopen een trapje lager.

Verschillende buren hier in ons dorp hebben een pergola met een doek er over, dat doek gaat er dan 's winters weer af. Je hebt beslist bescherming nodig voor de zon, de zomers worden steeds warmer, het is hier nu ook erg heet. Na lang twijfelen hebben we uiteindelijk toch maar zo'n gevaarte (dat vind ik dan hè) besteld en Mart is hem nu in elkaar aan het zetten. 
Jullie gaan het zien.

Reacties

Sjoerd zei…
Dat wordt dan een echte buitenkamer...
Jolande zei…
Ik ben benieuwd.
Lut en Luc zei…
Lijkt me op het eerste gezicht inderdaad wel een gevaarte, maar toch vind ik het nu al mooi worden. Kijk uit naar het resultaat!
Oh, je opmerking, zo'n gevaarte, ik zou het zelf gezegd kunnen hebben. Maar misschien is het wel heel praktisch, en kom je erop terug. Ik ben benieuwd.
Bertiebo zei…
Ja, je moet wat als het zo heet is
miekequilt zei…
Tja, als het zo warm is wil je toch schaduw.
Annelies zei…
Jullie terras daar is best wel geschikt voor zo'n gevaarte, denk ik. En wat je zegt; de zomers worden steeds warmer. Volgens mij een prima oplossing en weer een mooie klus voor Mart!
Marleen zei…
Daar hebben jullie vast veel gemak van.
Jouw man doet dat wel even :-)
Emie zei…
Ook bij ons geen parasols meer, om precies dezelfde reden. Bij ons zijn de pergola's begroeid, ook best handig want 's winters kaal en zomers groen. Het wordt vast mooi als ik zo die steunen zie.
Jan uit Perth zei…
Goed idee! Hier geldt hetzelfde, want ook de bescherming tegen UV is van groot belang!
Daar gaan jullie veel plezier van hebben!