Dansende pergola


Afgelopen zaterdagochtend trokken we nog even snel het doek over de pergola die inmiddels in elkaar gezet was, daarna gingen we het vakantiehuis schoonmaken. De staanders op de grond vastzetten kwam later wel. Toen we aan het eind van de middag met onze nieuwe gasten een welkomstdrankje in de tuin zaten te drinken begon het opeens heel hard te waaien, een zware bui die er aan kwam en dat begint dan soms met heel harde wind.

 Je raadt het zeker al, de pergola ging bijna de lucht in. Ik schrok me een hoedje, ik zag het ding zo omhoog komen. Ik vloog met een paar gasten naar beneden om de staanders op de grond te houden en Mart haalde snel een paar stevige touwen uit de kelder waarmee hij de pergola aan de loodzware tafel vastzette. Pfff!! Ja, je maakt wat mee op het Franse platteland. Ondertussen zijn er al wat meer werkzaamheden verricht, dat laat ik morgen wel even zien.

Reacties

Jolande zei…
Gelukkig waren jullie er nog op tijd bij.
Wat kan wind verraderlijk zijn. Het blijft opletten als iets wind kan vangen. Gelukkig geen verdere beschadigingen bij jullie.
Ja, zo beginnen zware buien meestal hè. Dan heb je nog even tijd om dingen in veiligheid te brengen denk ik altijd maar.
miekequilt zei…
Gelukkig waren jullie net op tijd. Wat een schrik zeg. Nu een goede bevestiging maken.
Sjoerd zei…
Tsjonge, net nieuw en al bijna weg...
Coby zei…
Wat een schrik. Fijn dat jullie hulp hadden
We hadden onze pergola ooit uitgeleend aan vrienden. Zij hadden ‘m netjes opgezet, en toen kwam er ‘n rukwind. Foetsie pergola.
Marthy zei…
Nou, dat was bij ons ook bijna gebeurd.
Emie zei…
Hemel, wat een schrik. Misschien moet je hem laten begroeien dan is dat gevaar er niet.
Marthy zei…
Hij wordt vastgezet, er wordt aan gewerkt.
Marlou zei…
Ha Marthy,

oeioei!
gelukkig ging dat uiteindelijk goed.
En later... kun je er lekker om lachen!

Groetjes en prettig weekend!

Marlou
Lut en Luc zei…
Wij hebben ooit onze zware pergola de lucht zien ingaan bij een hevige rukwind en gelukkig weer netjes op zijn pootjes terec
ht gekomen. Sindsdien zit hij netjes stevig vastgeankerd.