Schapenkeutels en de Tour

Toen we vanmorgen naar onze auto liepen om boodschappen te gaan doen lag het weggetje boven ons huis bezaaid met verse schapenkeutels en dat is niet ongewoon hier. Veel grond rondom ons dorp is van schapenboeren dus regelmatig loopt hier een kudde vlakbij het dorp. En schapen, hoe ze het voor elkaar krijgen weet ik niet maar die beesten breken altijd los. Als we  overdag loslopende schapen zien bellen we de boer die de beesten met zijn honden weer terugdrijft en vervolgens een hek wat repareert. Maar dit is vannacht gebeurt en het waren er veel want er lagen heel wat keutels. Maken wij ons hier niet druk over, die verdrogen wel. Er gaat echt niemand met een bezem aan de slag.

Wel in Privas, daar werd de toegangsweg naar de stad keurig aangeveegd door mannen met grote bezems. Volgende week woensdag komen de renners van de Tour de France over deze weg de stad binnen rijden en we kunnen natuurlijk niet hebben dat Tom du Moulin een schuiver maakt over wat los grind.

 

Reacties

Nee, dat kan echt niet! Geweldige service daar!
Annelies zei…
Als je die keutels ziet liggen, dan begrijp je toch dat kinderen denken dat het dropjes zijn en er lekker een paar in de mond zullen stoppen! Dat hebben mijn kinderen vroeger namelijk wel eens gepresteerd. Ha ha, overigens maar één keer!
Marthy zei…
Haha, ik dacht vanmorgen precies het zelfde, Er lopen op dit moment geen kleine kinderen meer hier, gelukkig.
In de weer zei…
Ik dacht in eerste instantie dat het al kastanjes waren !
Gisteren zagen we er al veel liggen. Door de droogte zijn er al gevallen, maar ze zitten nog wel in de bolster.
Anoniem zei…
Mijn man zegt altijd : VAN SCHAPEN LEER JE AFRASTEREN EN VAN GEITEN LEER JE VLOEKEN
Marthy zei…
Dan heeft die man van jou helemaal gelijk.
Marthy zei…
Hier hebben we tamme kastanjes maar ze vallen nog niet, Toos.
Sjoerd zei…
Een foto maken van schapenkeutels, haha, hoe kom je erbij...
anja zei…
Gaan jullie kijken als de Tour langs komt, of mag dat dit jaar niet?
miekequilt zei…
Ja, lekker thuis naar de Tour kijken. En allerlei bekende plaatsen herkennen, heerlijk. Hopelijk houdt iedereen zich aan de regels en kunnen we van een leuke tour genieten.
Marthy zei…
Ik weet helemaal niet wat de regels zijn voor het publiek van de Tour maar wij gaan er beslist niet heen. Veel te druk en waarschijnlijk houden mensen in hun enthousiasme zich totaal niet aan die regels. Thuis voor de buis.
Emie zei…
Jij kan zelfs over poep nog een leuk blog schrijven!
Marthy zei…
Best een leuk onderwerp, toch?