De acht of negen levens van Stella Fortuna

 De acht of negen levens van Stella Fortuna

Stella wordt geboren in 1920 in Italië, helemaal in het zuiden, in de regio Calabrië en groeit op in armoede. Haar vader vertrekt zonder zijn gezin naar Amerika om daar een bestaan op te bouwen. Hij laat zijn gezin aan hun lot over, maar zij weten zich toch te redden. Net voor het uitbreken van de 2e wereldoorlog dwingt vader zijn gezin om naar Amerika te komen maar ook daar is het, zeker in het begin geen vetpot. 

Het verhaal beschrijft de uitzichtloze armoede in een klein bergdorp in Italië maar ook het typische Italiaanse familieleven. Dan vertrekt Stella's moeder met haar kinderen naar Amerika, het beloofde land maar dat valt hard tegen. Ze komen terecht in een Italiaanse wijk en moeten keihard werken om hun hoofd boven water te houden. 

Het is een familieverhaal maar tevens een historische roman want het verhaalt over het leven in Italië in die tijd maar ook over de emigratie naar Amerika van een straatarm gezin wat in een wildvreemd land probeert een bestaan op te bouwen. 

Een boeiend boek, vlot geschreven, ik heb er van genoten.

Reacties

Emie zei…
Je begrijpt, ik ben dol op dit soort boeken. Komt op mijn lijstje.
Annelies zei…
Ben blij dat ik 'm nu ook heb! Het lijkt me zo'n boek waarin je je helemaal kunt verliezen. Heerlijk straks in de winter bij de warme kachel!
Ger zei…
Heb net de eerste 16 pagina's van de 448 gelezen, altijd handig wanneer je online zo'n inkijk exemplaar tegen komt.
Leest idd vlot weg en ik vermoed dat het echt boeiende in het verhaal nog moet komen.

Bedankt voor de tip :-)
Ger
miekequilt zei…
Wat heerlijk om je zo in een boek te kunnen verliezen. Het lijkt me een leuk boek, maar ik zal het voorlopig niet lezen, want ik heb nog zo’ n tien boeken te gaan. Maar ik zet het wel op mijn “ ooit” lijstje.
KnutzEls zei…
Meteen even zoeken in de bieb en kijken of het te krijgen is.
Sjoerd zei…
Een boek dat je in ene keer uitleest...
Bertiebo zei…
Ik ga nu kijken of ik het kan reserveren
Griemmank zei…
Heel goed boek. Aanrader!
Marthy zei…
Haha, al gelezen dus.