typisch Frans

Ik nam nog wat foto's toen we na onze zondagslunch in St. Pierreville terug liepen naar de auto. Het stelt niet veel voor, dit plaatsje maar er staan toch wat huizen met een voorname uitstraling. Prachtig, deze raampartij met die mooie natuurstenen rand er om heen.

We lopen hier al jaren langs en ik heb nog nooit de indruk gekregen dat dit pand bewoond wordt. Alhoewel, er waren ook jaren dat alles onder het spinrag zat en nu ik de foto's wat beter bekijk ziet het er schoon uit. Zoiets moois vraagt toch om bewoond te worden.

En dan zie je een paar meter verder dit raam, misschien de schuur van dat voorname huis.

Fransen zetten van alles buiten op hun vensterbanken, dat zie ik nou nooit in Nederland. Zo maar een paar vaasjes en een schoteltje met een beker erop. Leuk vind ik dat, lekker kneuterig.

En dit vindt Mart nou typisch Frans, dat snoertje wat bovenlangs dat raam loopt. En dan die uitlaat ergens vandaan daar rechtsboven. Ook zie je heel vaak afvoerpijpen buiten op muren lopen.

 En deze deur gaat mij nog overleven, daar ben ik zeker van. Ik heb er ooit al eens een foto van gemaakt en dat is jaren geleden. Sinds die tijd is er niets veranderd, die twee plankjes om de gaten te dichten zitten er al op zolang ik me kan heugen. 

Reacties

KnutzEls zei…
Lekker ontspannen, schilderwerk doen wenog wel eens....later
Deuren en ramen, ze blijven zulke foto-objecten. Mooie plaatjes weer. En grappig toch, hoe mannen naar andere dingen kijken.
Leuke beschouwing over dat typisch Franse!
Bertiebo zei…
Hier is het ook lekker kneuterig want ook al een paar keer dingen buiten in de vensterbank gezien. Oude huizen en Franse temperaturen
Sjoerd zei…
Leuk als je zo kunt raden... Zeker weten doe je het pas als er iemand naar buiten komt.
miekequilt zei…
Wat zou ik graag eens binnenkijken in zo’n huis. Waarschijnlijk zijn alle mooie dingen weg, maar het rondlopen daar is toch leuk.
Anoniem zei…
de schoteltjes in de vensterbank: misschien omdat de ramen in Frankrijk naar binnen opengaan en in Nederland meestal naar buiten?
Het lijkt me geweldig in dat huis rond te neuzen maar verder ben ik niet voyeuristisch aangelegd (-:
Geweldige foto's!
Marthy zei…
Wat goed van je, dat ik daar niet aan gedacht heb. Haha, mijn ramen hier gaan ook naar binnen open.
Emie zei…
Heerlijk al die schilderachtige deuren en vensters. Daarin zit ook een deel van de charme van de zuidelijke landen..
Onliemie zei…
Heerlijk dat gebricoleer van de Fransen. Maar hier in België zou ik het de grootste rommel vinden. Waarom ik het ginder dan wel charmant vind? Echt geen idee.