Lange siësta's


Wat was het verleden week warm hier, dik boven de dertig graden. Gelukkig hebben we een huis met hele dikke muren en kleine ramen. En die ramen en ook de deuren blijven dan de hele dag dicht en gaan pas 's avonds weer open. Omdat we hoog zitten koelt het hier dan lekker af. De deuren blijven met de hor ervoor gewoon 's nachts open staan. De kan hier wel in zo'n klein dorp. Niemand die me weg komt halen😉

Het is best om uit te houden hoor, met zulke dagen houden we 's middags lange siësta's, beetje slapen en wat lezen binnenshuis. 

Sinds gisteren is de temperatuur flink gedaald en kon Mart eindelijk het terrein van buurvrouw Michèle maaien, daar vond hij het verleden week te warm voor. Hij had het haar beloofd toen ze een week geleden aankwam en gistermiddag waren ze samen lekker bezig daar.

Reacties

Het was hier afgelopen vrijdag ook ontzettend (te) warm. 's Middags waren we binnen en het fijne van die dagen is dat het 's avonds dan heerlijk is, tot laat. Daar kan ik dan weer ontzettend van genieten!
Sjoerd zei…
Ik werk hier in de vroege ochtenduren, dan is het nog niet zo warm... In de middag wil ik dan ook wel een even wegdommelen.
Marlou zei…
ha Marthy,

wat moet dat een heerlijk gevoel zijn... dat je je zo veilig voelt en dat je dan gewoon je deuren open kunt laten.
Echt fijn!

Salut!
Willy zei…
Goed om siësta te houden als het zo warm is. Fijn dat er dan af en toe wat koelere dagen zijn om karweitjes te doen.
Meedeinen op het ritme van de natuur, dat is waarschijnlijk de beste manier om met hoge temperaturen om te gaan. Heerlijk dat het in jullie huis toch koel blijft.
Emie zei…
Mart had al weer veel te lang stil gezeten naar zijn zin (denk ik) . Dat gaat hier namelijk precies zo.
In de weer zei…
Jullie hadden hem al, de komende dagen krijgen wij hem hier !
miekequilt zei…
Jullie huis kan zeker goed tegen hitte. Fijn dat Mart de buurvrouw helpt.
Hittegolf of niet, als ik de kans krijg hou ik siësta. Heerlijk toch!
Marthy zei…
Haha, wij ook hoor Jeanne.