Drie kleine meisjes en hun grootouders

 Dit is buurvrouw Silvy, languit in een ligstoel in haar tuin. Ze ligt niet te slapen hoor, nee ze houdt drie klein meisjes in de gaten die het terras voor het huis 'schoonmaken'. Die drie lopen heerlijk te keutelen met borstels en stoffers en een emmer water en zoals kleine meisjes doen, druk kwebbelend met elkaar. 

Ik sloeg Silvy vanaf het pad boven haar even gade, kon net haar gezicht zien en ik zag dat zij echt lag te genieten van haar kleindochters. Heerlijk, ik gun het haar. Patrice en Silvy hebben drie kinderen die wij van jongs af hebben mee gemaakt. Inmiddels hebben die kinderen bij elkaar zes kleinkinderen en zij vormen samen met hun ouders een hechte familie en zouden elkaar graag regelmatig zien.

 Maar dat valt niet mee, Frankrijk is een groot land en alle drie de kinderen wonen in het noorden van Frankrijk en hun ouders in het zuiden. Dat zijn afstanden hoor, reken maar op minstens vier uur rijden. Dat houdt in dat zij hun kleinkinderen niet echt vaak zien. Dus nu is het feest voor mijn buurtjes, ze hebben die drie meisjes een week te logeren en lopen de hele dag te stralen. Ik geniet met hen mee.

Reacties

Emie zei…
Grootmoeder geluk.
Marthy zei…
Je bent rijk als je het mee mag maken.
Bertiebo zei…
Ja het is echt iets moois
Wat heerlijk voor kleindochters en grootouders. En de stoep 'doen' met emmers water en een borstel, mooier speelmateriaal is er niet.
Marthy zei…
Kinderen zijn gauw tevreden, Jeanette. Ik gaf ze vroeger weleens houten pollepels om mee te spelen.
Ger zei…
Niet alleen een ligstoel met gelukshormoon maar een hele tuin vol.......
inclusief een observerende en genietende buurvrouw, mooi is dat!
Ageeth Mooij zei…
Gezellige boel en fijn om mee te genieten! Ik had een grote la in de keuken vol liggen met lege verpakkingen, een vergiet en meer van dat spul en dan scharrelden ze om me heen.
Sjoerd zei…
Dat kan ik me best voorstellen dat je een beetje meegeniet.
Het stille genieten...............
Marthy zei…
Lege dozen, daar waren ze ook gek mee.
Onliemie zei…
Wat een rijkdom toch kleinkinderen. Je beseft dat pas echt wanneer je ze hebt. Ik zie die 3 meisjes zo voor me. Heerlijk.