Drie kleine meisjes en hun grootouders

 Dit is buurvrouw Silvy, languit in een ligstoel in haar tuin. Ze ligt niet te slapen hoor, nee ze houdt drie klein meisjes in de gaten die het terras voor het huis 'schoonmaken'. Die drie lopen heerlijk te keutelen met borstels en stoffers en een emmer water en zoals kleine meisjes doen, druk kwebbelend met elkaar. 

Ik sloeg Silvy vanaf het pad boven haar even gade, kon net haar gezicht zien en ik zag dat zij echt lag te genieten van haar kleindochters. Heerlijk, ik gun het haar. Patrice en Silvy hebben drie kinderen die wij van jongs af hebben mee gemaakt. Inmiddels hebben die kinderen bij elkaar zes kleinkinderen en zij vormen samen met hun ouders een hechte familie en zouden elkaar graag regelmatig zien.

 Maar dat valt niet mee, Frankrijk is een groot land en alle drie de kinderen wonen in het noorden van Frankrijk en hun ouders in het zuiden. Dat zijn afstanden hoor, reken maar op minstens vier uur rijden. Dat houdt in dat zij hun kleinkinderen niet echt vaak zien. Dus nu is het feest voor mijn buurtjes, ze hebben die drie meisjes een week te logeren en lopen de hele dag te stralen. Ik geniet met hen mee.

Reacties

 1. Wat heerlijk voor kleindochters en grootouders. En de stoep 'doen' met emmers water en een borstel, mooier speelmateriaal is er niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kinderen zijn gauw tevreden, Jeanette. Ik gaf ze vroeger weleens houten pollepels om mee te spelen.

   Verwijderen
 2. Niet alleen een ligstoel met gelukshormoon maar een hele tuin vol.......
  inclusief een observerende en genietende buurvrouw, mooi is dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gezellige boel en fijn om mee te genieten! Ik had een grote la in de keuken vol liggen met lege verpakkingen, een vergiet en meer van dat spul en dan scharrelden ze om me heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat kan ik me best voorstellen dat je een beetje meegeniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een rijkdom toch kleinkinderen. Je beseft dat pas echt wanneer je ze hebt. Ik zie die 3 meisjes zo voor me. Heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.