Onverwachte bloei

Ik heb heel veel vetplanten staan. Makkelijk in dit klimaat, je mag ze eens overslaan met water geven en dat is met de hitte die we op het ogenblik hebben heel welkom. De moestuin en de potplanten die echt water nodig hebben gaan dan voor.  Deze mooie kleine bloemetjes zijn van  zo'n vetplant.

Opeens ging er een paar weken geleden een stengel groeien uit deze plant, Steeds hoger en hoger en toen kwam er een bloem. Nou, eigenlijk zijn het allemaal kleine bloemetjes bovenop die steel. Dit gebeurt weleens meer, zo'n bloeiende vetplant maar gek genoeg niet ieder jaar. Zou het komen omdat de plant in een veel te kleine pot staat?

 Ik had er dit jaar geen tijd voor, was ook veel te laat maar veel vetplanten moeten echt eens verpot worden. En in de border moet volgend voorjaar ook veel gebeuren. Met een tuin blijf je altijd werk houden en ik vind het nog leuk ook.

Reacties

Bertiebo zei…
Wat bijzonder en wat mooi!
Willy zei…
Dat is een mooi cadeautje!
Ageeth Mooij zei…
Ik heb geleerd dat sommige planten weinig verzorging willen hebben en dan juist bloeien. Het is een echte schoonheid!
miekequilt zei…
Heerlijk, zo'n kadootje uit eigen tuin.
Petra1945 zei…
Het lijkt me gewone huis- of daklook. Kan tegen verwaarlozing!
https://www.mijntuin.org/plants/478-huislook
Sjoerd zei…
Dat is het mooie van een tuin, er gebeurd van alles...
Marthy zei…
Dat zal hem zijn, Petra.
Emie zei…
Wat een wonderlijke manier om op zo'n lange steel ineens bloemen te krijgen. Ik vind het eerder geinig dan mooi.
Griemmank zei…
Het heeft in ieder geval niks te maken met die veel te kleine pot. Ik heb al een paar jaar twee schalen in de tuin staan met dit soort plantjes. Als het lang droog is geef ik ze wel wat water en ik haal ze niet weg bij een regenbuitje. Pas als het hard regent of vriest bescherm ik ze wel. Maar die lange bloemstengels komen elk jaar. Ik haal de stengels wel weg als ze uitgebloeid zijn. Gewoon wegtrekken dus. Op dit moment heb ik er nog eentje die straks gaat bloeien. Er komt een fotootje op mijn weblog, kun je het zelf zien.