Onverwachte bloei

Ik heb heel veel vetplanten staan. Makkelijk in dit klimaat, je mag ze eens overslaan met water geven en dat is met de hitte die we op het ogenblik hebben heel welkom. De moestuin en de potplanten die echt water nodig hebben gaan dan voor.  Deze mooie kleine bloemetjes zijn van  zo'n vetplant.

Opeens ging er een paar weken geleden een stengel groeien uit deze plant, Steeds hoger en hoger en toen kwam er een bloem. Nou, eigenlijk zijn het allemaal kleine bloemetjes bovenop die steel. Dit gebeurt weleens meer, zo'n bloeiende vetplant maar gek genoeg niet ieder jaar. Zou het komen omdat de plant in een veel te kleine pot staat?

 Ik had er dit jaar geen tijd voor, was ook veel te laat maar veel vetplanten moeten echt eens verpot worden. En in de border moet volgend voorjaar ook veel gebeuren. Met een tuin blijf je altijd werk houden en ik vind het nog leuk ook.

Reacties

 1. Ik heb geleerd dat sommige planten weinig verzorging willen hebben en dan juist bloeien. Het is een echte schoonheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, zo'n kadootje uit eigen tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me gewone huis- of daklook. Kan tegen verwaarlozing!
  https://www.mijntuin.org/plants/478-huislook

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is het mooie van een tuin, er gebeurd van alles...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een wonderlijke manier om op zo'n lange steel ineens bloemen te krijgen. Ik vind het eerder geinig dan mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het heeft in ieder geval niks te maken met die veel te kleine pot. Ik heb al een paar jaar twee schalen in de tuin staan met dit soort plantjes. Als het lang droog is geef ik ze wel wat water en ik haal ze niet weg bij een regenbuitje. Pas als het hard regent of vriest bescherm ik ze wel. Maar die lange bloemstengels komen elk jaar. Ik haal de stengels wel weg als ze uitgebloeid zijn. Gewoon wegtrekken dus. Op dit moment heb ik er nog eentje die straks gaat bloeien. Er komt een fotootje op mijn weblog, kun je het zelf zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.