Doorgaan naar hoofdcontent

Knipbeurt in de tuin

De moeder van buurvrouw Jany wilde naar een kapper, ze vond haar haar veel te lang. Ja, deze honderdjarige wil er nog steeds netjes uit zien. Maar er moest wel een mogelijkheid zijn om vlakbij een kapper te kunnen parkeren want goed ter been is zij niet meer. Zou er niet ergens een thuiskapster zijn, vroeg ik me af. Jany informeerde bij een bekende in St, Julien du Gua en kwam met een telefoonnummer waarna ik belde en een afspraak maakte, ik wilde namelijk ook wel geknipt worden. 

Sarah, een jonge vrouw met twintig jaar ervaring in een kapsalon woont pas in Gua. Zij stelde voor om buiten te knippen wat ik een prima idee vond. Ik kreeg een vakkundige knipbeurt en daarna nam Mart plaats in de stoel, die wilde ook geknipt worden, dat ging in een moeite door.

Toen naar boven in het dorp waar Maman al in de schaduw zat te wachten. Zij vertelde heel precies aan Sarah hoe ze het wilde hebben, het mocht ook weer niet te kort worden.

Het resultaat was helemaal naar haar zin, ze zat er weer als een dame bij. Nu maar hopen dat Sarah hier in de buurt blijft wonen want dit bevalt ons wel, een kapster die je in je tuin kan knippen.

Reacties

Petra1945 zei…
Wat een leuke afspraak om te maken... hoe zeg je dat:
Ma voisine, elle est une centenaire?
miekequilt zei…
Wat fijn. Iedereen blij en lekker een fraai koppie.
Lut en Luc zei…
echt mooi geknipt bij de honderdjarige vrouw. Jammer genoeg wonen jullie nogal ver van ons af, want anders had de thuiskapster twee klanten bij.
Sjoerd zei…
Ik heb mijn haren het liefst zo kort mogelijk en woon tegenover de kapster, ook lekker makkelijk. Ik vrees echter dat ze niet achter in de tuin bij mij gaat knippen.
Op en top zomer én corona-proof: buiten naar de kapper!!
KnutzEls zei…
Superdeluxe, geknipt worde in de tuin. En oh ja, zo als Maman willen we allemaal wel 100 worden.
Marthy zei…
Helemaal goed, Petra!
Marthy zei…
Mart heeft het nu ook super kort, Sjoerd.
Marthy zei…
Ik wilde in verband met Corona al vragen of we buiten geknipt konden worden maar ze stelde het direct zelf voor toen ze onze tuin zag.
Griemmank zei…
Fijne ontdekking, zo'n thuiskapster, die ook nog eens haar vak uitstekend verstaat.
Marthy zei…
Wij waren er dan ook ontzettend blij mee.
Emie zei…
Wat een goed idee en perfecte uitvoering!
MarijkeO zei…
al jaren knip ik mijn vriend zelf, altijd buiten. Op de leukste plekken speelden we kappertje 😉 . Nu in Corona tijd heb ik mezelf geknipt, dat is buiten nog een beetje lastig. Ik heb toch een grote spiegel nodig. Dus een buitenkapster lijkt me wel wat! En dan nog op hoge hakken ook 😋
Marthy zei…
Ik knip Mart hier ook altijd buiten, met de tondeuse dan hè. Maar ik ben er niet echt goed in en ik vind het ook geen leuk werk dus deze kapster was zeer welkom en ze deed het ook stukken beter dan ik.