Wandeling rond Gluiras

We gingen weer wandelen, deze keer met vrienden en we wandelden rond Gluiras. We houden van de omgeving daar en onze vrienden ook en bijkomend voordeel is dat dit plaatsje precies tussen onze beide woonplekken in ligt. Tijdens deze wandeling komen we langs een eeuwenoud kerkhofje, de oudste grafsteen dateert uit 1820.

Wij hebben deze wandeling al vaker gemaakt in het verleden en het kerkhofjes was de laatste keer nog volledig intact. Maar kijk wat er is gebeurd, een dikke boom is omgevallen en heeft een van de grafstenen omvergehaald. Wat ontzettend jammer.

Een stukje verder zagen we deze boomhut. Ontzettend mooi gemaakt maar of die ergens voor gaat dienen en waar dan voor konden we niet bedenken.

Fransen zijn er goed in om van die heerlijke hoekjes te maken.

Maar ook om een hoop oude spullen aan de rand van hun dorp achter te laten.

Dit is een heel oud huis in Gluiras, als je er voor staat denk je dat het onbewoond is. Maar aan alle bloeiende planten te zien dus niet. En die planten, het waren er heel veel, allemaal keurig verzorgd en prachtig bloeiend. De nieuwe kopfoto heb ik er ook gemaakt. Ik heb bij dit huis wel vaker foto's gemaakt van al die planten maar ik zou zo graag eens een glimp opvangen van de bewoner(s), ik wil zo graag weten wie dat zijn. In mijn fantasie is het een heel oud vrouwtje maar het kan natuurlijk ook een leuke jonge vent zijn.😉 

Er is daar in Gluiras een leuk restaurant waar we op het terras met uitzicht op het dorpsplein ontzettend lekker hebben zitten eten.
Het leven is goed op het Franse platteland. 

Reacties

Emie zei…
Die boomhut is gaaf om in te spelen zeg! Volgende keer aanbellen bij dat bloemenhuis hoor want wij als lezers willen natuurlijk allemaal weten of daar een leuke jonge vent woont.
Marthy zei…
Een leuke jonge vent met groene vingers, dat moet het zijn, kan niet anders.
Anoniem zei…
Misschien een boomhut voor een palombiere. Bij ons in gehucht is er een gebouwd wel veel hoger.
Eromheen allemaal bomen met stellages. Daarop komen duiven ( aangelijnde) Die lokken de speciale houtduiven en dan ....
In najaar staat elke dag in Sud Quest hoeveel palombes zijn overgetrokken.
Ik weet niet of dit in Ardeche ook zo is.
En zag Mart nog iets van zijn gading?
miekequilt zei…
Wat gezellig om samen op pad te gaan. Volgens mij had Mart wel interesse in die grote wielen.
Annelies zei…
Wat was het een mooie dag, Marthy! We hebben er weer dik van genoten. En die foto van je boomhut is prima gelukt! Zou misschien wel iets zijn voor Mart om te maken voor de kleinkinderen!
Annelies zei…
En heel mooi zo, die sfeervolle kopfoto!
In de weer zei…
Wat een prachtige boomhut ik ben er dol op.
De bodem lijkt me best wel sterk, de wanden is een ander verhaal.
Maar misschien is het allemaal nog in aanbouw of dient het een ander doel.
Sjoerd zei…
Ik vrees dat ik veel mee op huis zou aanslepen en proberen te restaureren.
Marthy zei…
Dit bouwsel stond wel erg tussen de bomen. Ik heb in ieder geval hier nog nooit gehoord van de jacht op houtduiven, gelukkig niet.
Marthy zei…
We hebben oude spullen genoeg, Jeanne.
Marthy zei…
Het is in ieder geval een prachtig ding om te maken., Annelies. Het spreekt tot de verbeelding.
Marthy zei…
Ja, ik vond hem direct heel mooi, Toos.
Marthy zei…
Na 27 jaar al die oude spullen gezien te hebben zijn wij niet meer zo happig, Sjoerd. Iets moois, kleins op een brocantemarkt wil ik nog weleens kopen maar hoeven we niets meer.
Onliemie zei…
:-) Vandaag heb ik een gelijkaardig verhaal gelezen. De blogster was net op dezelfde plek ook met vrienden gaan wandelen. Heel toevallig en ook zij had zo lekker gegeten in het plaatselijke restaurant. ;-) Jullie hadden vast een super gezellige dag. Gelukzakken om zo lang in Frankrijk te kunnen zijn.
Marthy zei…
We blijven nog maar even!
Hallo Marthy,

Vanwege corona zijn mijn man en ik dit jaar niet naar het buitenland geweest maar meerdere malen een aantal dagen in Nederland weg geweest. Zo ook in Gouda vorige week. We houden van fietsen, ik stippel graag vooraf fietstochten uit. Zo kwamen we via Haastrecht, langs de Vlist terecht in Schoonhoven, waar we twee jaar geleden ook waren. Toen kwam ik, via jouw blog, terecht in een leuk winkeltje en kocht daar een ontbijtservies. Ik heb je dat toen nog laten weten. Ook nu het winkeltje weer even aan gedaan. Daarna verder langs de Lek en uiteindelijk naar het noorden weer richting Gouda. Toen ik de route uitstippelde had ik al gezien dat we dan door Stolwijk kwamen. "Waarom zei die naam me nou toch iets? Oja!!!" En wat denk je, in Stolwijk kwamen we bij een kruispunt en ineens zag ik daar een fietsenwinkel... :-)

Dus ik ben langs jullie oude huis gefietst. Erg grappig! Ik hou van mijn eigen Limburg maar jouw omgeving en ook de stad Gouda, erg mooi!
Bertiebo zei…
Ik dacht even dat er Mart stond op die steen.
Marthy zei…
Het was me nog niet opgevallen maar je hebt gelijk. Gelukkig zit hij hier nog in levende lijve in dezelfde kamer als ik.
Marthy zei…
En achter die fietsenwinkel woonden wij tot voor kort. Wat ontzettend leuk Marleen dat je alle bekende plekjes in mijn omgeving hebt gezien, inclusief dat leuke winkeltje in Schoonhoven. Ja het is genieten in de Krimpenerwaard en wij genieten altijd volop in jouw provincie.