Doorgaan naar hoofdcontent

Als er een schaap......

Wat was er nu te zien in dat weiland? 
Terwijl ik naar het knotten van de wilgen stond te kijken zag ik wel een kleine kudde schapen in het weiland er achter maar die liepen nog ver weg en ik besteedde er geen aandacht aan. Maar toen ik weer eens een blik in het weiland wierp ontdekte ik ook twee mannen die de schapen opdreven. Dat ging wel aardig totdat ze dichter bij de weg kwamen, toen werden die schapen dwars en liepen alle kanten op om niet uit het weiland te hoeven. De boer en zijn maat moesten af en toe echt  echt hollen om ze bij elkaar te houden. Een komisch gezicht.


Voor de weg bleven de beesten staan en vertikten het om verder te lopen met af en toe nog een uitval naar rechts of links.

'Als er één schaap over de dam is volgen er meer' werd er door een van de kijkers opgemerkt.
Ja, dat ging mij ook al door het hoofd.

Nog even wat aarzeling.....


En ja hoor, daar gingen ze!

Vol met adrenaline gingen ze aan het rennen


en liepen bij de boerderij ook nog eens een verkeerde kant op want ze schrokken van een speelse jonge hond die ze daar tegenkwamen. Uiteindelijk zijn ze op het weiland achter de boerderij terecht gekomen waar vers groen gras op hen wachten. Dit verweiden is best stressvol voor schapen maar ze hadden het andere weiland afgegraasd dus het was nodig.
Al met al zorgden het hele gebeuren voor aardig wat vermaak.
 

Reacties

Bertiebo zei…
Film!!!Leuk hoor
anja zei…
Maar heeft die boer dan geen dammetjes (bruggetjes) tussen zijn weilanden in liggen?! Het is niet voor niets Als er 1 schaap over de DAM is... Ik heb bijna 30 jaar in de polder gewoond, met dergelijke weilanden om onze tuin. Tussen de weilanden had de boer dammetjes (met latten aan de zijkanten), waar de schapen overheen liepen naar het volgende weiland. Een stuk minder stressvol voor de beestjes, dan over de weg en over een erf moeten lopen.
miekequilt zei…
Wat een leuk verhaal. Heerlijk met zoveel foto's erbij.
Leuk om naar te kijken. Hier komt ook regelmatig de stadskudde voorbij.
Sjoerd zei…
Die had ik niet zien aankomen... Mijn gedachten zaten helemaal op een ander spoor.
Onliemie zei…
Heerlijk zo een kudde schapen maar ik mis de bordercollie. Die vind ik nog leuker. ;-)
Ger zei…
Het gras korthouden gaat op deze manier iets omslachtiger dan met robotmaaier;-)
maar het leverde wel mooie foto's op van een spannend schouwspel.
Ik was er ook eens getuigen van, toen liep er een persoon voor de kudde schapen op met emmer brokken te rammelen,werkte prima.
In de weer zei…
Vertier in de polder !
schrijfsels zei…
Eigenwijze schapen.
Marthy zei…
En rond ons Franse huis hebben de schapenboeren prima getrainde honden maar die kuddes zijn daar een stuk groter.
Marleen zei…
Haha leuk om te zien.
Emie zei…
Ik snap de term ' arm schaap' nou ook weer beter.
Anoniem zei…
Maar wat als de schapen aan de overkant van de boerderij in het weiland zijn? Dan moeten ze toch wel de weg oversteken en via her erf? Hier hebben de boeren niet alleen weiland naast of achter de boerderij of aan de kant van de boerderij soms lopen ze nog best een stuk over de weg als het weiland schion tegenover de boerderij ligt.
Elizabeth zei…
Dat is zo mooi om te zien! Nog indrukwekkender vind ik het met een drijvershond...
Als schapen niet willen, ho dan maar. Voor de boer is het klusje gelukkig weer geklaard, maar voor de omstanders is de film helaas ten einde...
Gelukkig kreeg ik ongelijk en lag er geen schaap in de sloot.
Wat een mooi gezicht. De hond van m'n vriendin dreef schapen (een Border Collie.) Zo mooi om te zien. Ik had graag naast je gestaan!
Marthy zei…
Ach, ik zou willen dat je die honden bij ons in de Ardeche kon zien. Zo prachtig hoe ze een grote kudde schapen krijgen waar de boer ze wil hebben.