De glazenwasser

De eerste keer dat ik zo'n bakje voor ons raam zag verschijnen was ik stomverbaasd, ik schrok er eigenlijk van, wist niet wat het was. Totdat de glazenwasser die in het bakje stond wat verder zakte en vrolijk ons raam ging wassen. Het zal best wel in de papieren staan die we van de VVE (Vereniging van eigenaren) hadden gehad maar ik had nog niet de tijd gehad om dat uitgebreid te bestuderen. Het gebeurt ieder maand geloof ik en we betalen er natuurlijk voor maar het is wel prettig. Het andere grote raam kunnen we zelf doen omdat dat grenst aan het balkon. Maar de glazen wanden van het balkon daarentegen worden aan de buitenkant ook schoongemaakt.

Ik kijk niet teveel naar de bezigheden van de glazenwasser want ik wordt subiet misselijk, zelfs snel een fotootje nemen geeft me al een onbehaaglijk gevoel. Het zou geen werk voor mij zijn, ik zou kotsend over de reling hangen.

Die leuk gevalletjes die daar voor het raam hangen heb ik van Sinterklaas gehad, ik heb even een avondfoto gemaakt om ze goed in beeld te krijgen. Het is een moderne versie van de alom bekende papieren kerstklokken. Ik vond ze direct beeldschoon en alhoewel ik niet zoveel aan  kerstversieren doe mochten deze opgehangen worden. In de doos met kerstspullen lag nog een bolletje gouddraad, maar goed dat ik niet alles heb weggegooid.

Reacties

 1. En door de schone ramen komen ze extra tot hun recht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele leuke gevalletjes! En ja, een heel rare gewaarwording als er op grote hoogte iemand voor je raam staat. Hier komt de glazenwasser in zijn hoogwerker vier keer per jaar. De regen spoelt vandaag de ramen schoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nieuw huis, nieuwe (kerst)versiering. Deze kunnen trouwens wel tot 1 januari hoor, vind ik. Erg feestelijk zijn ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die had de sint mooi uitgezocht voor jou 😀

  BeantwoordenVerwijderen
 5. We hebben ook een glazenwasser hier, wel zo handig met drie verdiepingen. Wij hebben zo'n gevalletje als kerstboom...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mag hopen dat de glazenwasser veilig in zijn bakje staat en hij heeft vast geen last van hoogtevrees net als jij,Marthy.
  Denk dat je ramen nog niet erg vuil geweest zijn want dan had jij je allang afgevraagd hoe en wie de ramen lapt aan buitenkant.
  Je raamversiering vind ik ook mooi, de papieren honingraat kerstklokken van vroeger heb ik nooit mooi gevonden

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Netjes voor de kerst. :-) Hier mega slecht weer. Het zou hier moeite voor niks geweest zijn. Kerstversiering moeten wij nog doen. Heb er precies weer niet veel zin in. Tot de boom staat en dan ben ik toch weer blij om de gezelligheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi geregeld. En hoewel zo'n bak me veilig lijkt, zou ik het ook voelen hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk dat de ramen iedere maand gedaan worden. Maar dat betekent wel dat je zelf ook iedere maand aan de slag moet. De kerstversiering is prachtig. Mooie kleur en kan daardoor ook wat langer hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja dat moet je wel kunnen/ durven zo in de hoogte werken. Zou ook vast niets voor mij zijn.
  Ik heb hier vandaag dezelfde kerstversiering voor de ramen gehangen. Mooi cadeautje hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.