Doorgaan naar hoofdcontent

Stil op straat

Het is stil op straat. Ik merkte het gisteren al toen ik heen en weer naar Oudewater reed, veel minder verkeer op de weg. En vanmorgen merkten wij het zeker. geen kindergekwebbel. Achter ons appartementen gebouw ligt een stukje verderop het zwembad en daar weer achter de twee basisscholen van Stolwijk, je kan nog net rechts boven dat balkon de daken zien. Op een van die scholen zitten Luuk en Saar. 

Iedere ochtend tussen kwart over acht en half negen hoor je kindergeluiden, gelach, geroep en gepraat, jonge kinderen op weg naar school. Niet storend maar gezellig. En dat is opeens  helemaal stilgevallen, ik mis het nu al. Het valt misschien extra op omdat het hier verder erg rustig is, uit 33 appartementen met voornamelijk ouderen komt niet zo veel geluid.

 Het is mooi weer, de zon schijnt, we gaan straks wandelen in de polder, dat kunnen we nog en daar zijn we blij om. 

Reacties

Emie zei…
Gelukkig is er veel dat nog kan en daar genieten we gewoon extra van!
miekequilt zei…
Die stilte herken ik hier ook. Weg gelach, jonge fietsers in de straat. Alles stil. Gelukkig zou de kerstvakantie bijna beginnen, dus zou het sowieso stil zijn. En wandelen deden we net. Door de bossen bij Ermelo. Heerlijk.
Prachtig zwembad trouwens!
Sjoerd zei…
De stilte valt hier best nog wel mee. Aan de auto's die hier voorbij rijden lijkt het niet veel rustiger dan voorheen.
Onliemie zei…
Hier is het al even heel stil op straat. De mensen worden (indien mogelijk) verplicht thuis te werken en omdat je toch bij niemand op bezoek mag en er een avondklok is, rijden er 's avonds al bijna helemaal geen auto's. Heerlijk rustig om met de honden een "bosje" om te wandelen. Ik vind het allemaal nog meevallen alleen feesten zonder kinderen en kleinkinderen vind ik wel een beetje heel zielig. :-(
Elizabeth zei…
Gelukkig maar dat mensen gehoor geven aan de lockdown... Toen ik vanmorgen boodschappen ging doen, viel het me op hoeveel kinderen er in de supermarkt mee waren en echt niet alleen hele kleintjes... Qua verkeer kan ik ook niet zeggen dat het hier rustiger is...
Marleen zei…
Hopelijk heeft het het gewenste effect.
Het is hier vooral druk met bouwverkeer in de straat (inbreilocatie met 6 huizen wordt in ons kleine straatje gerealiseerd) en met wandelaars. Toch al wel anders maar nog niet stil.
Marthy zei…
Gelukkig dat het bouwen van huizen door kan gaan.
Marthy zei…
Wij gaan net als met Sinterklaas het feest in stukken hakken. Hapklare brokken, hihi.
Marthy zei…
We zijn best trots op ons zwembad, het is in een stichting ondergebracht Mieke. Heel veel onderhoud wordt door vrijwilligers gedaan.
anja zei…
Gisteren en vanmorgen was het op weg naar mijn werk juist veel drukker dan ooit. Misschien dat veel thuiswerkers nu juist nog 1 keer naar het bedrijf gingen om af te ronden voordat het bedrijf sluit ivm kerstvakantie? Ik werk in een bouwmarkt, wij zijn dus de komende 5 weken (bijna) dicht, maar we moeten wel naar ons werk blijven komen. Ik moet me dus net zoveel blijven verplaatsen als voor de lockdown. Dat lijkt me niet stroken met de doelstelling van de lockdown.
Marlou zei…
ha MNarthy,

ja... wel gek... zo stil als het is.
Maar ook wel een soort van prettig, als het maar niet langer dan 5 weken duurt...
Daarna weer graag gekwetter en gedoe!

groetjes!
Marlou
Hier is het altijd al rustig, zeker nu de enige winkel in het dorp (quiltwinkeltje) dicht moet blijven