Over de trein die niet kwam

Hoe liep het nu af met de trein die ons terug naar Leerdam zou brengen? Nou, daar kan ik kort over zijn, die trein reed niet. Gewoon helemaal niet! We kwamen ruim op tijd voor de volgende trein aan op het piepkleine station van Beesd wat op het R-net is aangesloten en liepen het smalle perron op.  Er was nog een echtpaar van onze leeftijd en een jonge knul met een fiets die blijkbaar in de trein meeging. We liepen wat heen en weer daar op dat perron om warm te blijven want dit stationnetje ligt in open gebied dus geen enige beschutting.

De trein was al een paar minuten over tijd toen de jongen op zijn telefoon keek en plotseling vertelde dat er geen trein kwam wegens wegwerkzaamheden. Er reden bussen en verder was er geen informatie. Mensen die regelmatig van het openbaar vervoer gebruik maken zijn dit misschien wel gewend maar wij, provincialen die bijna nooit in de trein of bus zitten waren stomverbaasd. 

Daar sta je dan. Een poos gewacht maar er kwam geen bus. Informatie gebeld maar daar gingen we in de wacht en bleven in de wacht. Er kwam iemand langs die vertelde dat de bus misschien stopte bij een benzinestation een stuk verder op en Mart en ik besloten daar heen te gaan lopen. Ook daar gewacht en we werden steeds kouder maar nergens een bus te zien. Terug gaan lopen naar Leerdam, de benen konden nog wel wat kilometers hebben? Maar ondertussen was de batterij van mijn telefoon leeggeraakt, dat gaat wat sneller bij koud weer en we hadden geen idee hoe we moesten lopen. Dan maar het laatste redmiddel: liften.

 Mart heeft daar wat moeite mee, ik ben er wat makkelijker in. Jaren geleden hebben we het ook eens gedaan. We waren verdwaald tijdens het wandelen ergens in Noord-Brabant, het werd later en we hadden geen idee waar we zaten. Toen we eindelijk een geasfalteerde weg bereikten hebben we de duim opgestoken en verdraaid, het lukte. Dus waarom nu niet, er zijn echt aardige mensen, daar moet je in blijven geloven. En ja hoor, na een poosje stopte er een mevrouw die vroeg wat wij daar deden en waar we naar toe moesten. Zij kreeg ter plekke medelijden, ik denk door onze koude smoeltjes en ze ging ons naar Leerdam brengen wat wel uit haar richting was maar dat gaf niet. We hadden onze mondkapjes al op en mochten instappen. Ze was kraamverpleegster vertelde ze en ze kwam van haar werk, Onderweg belde ze haar man dat hij het eten maar even uit moest zetten. Het was echt een heel aardig mens en al heel snel zette zij ons af bij het station in Leerdam waar onze auto stond. Wat een lieverd, we hebben haar uitvoerig bedankt.

Ik vond die stoelverwarming in onze nieuwe auto tot nu toe onzin maar nu ging die op de hoogste stand. Heerlijk!!

Reacties

Sjoerd zei…
Een geluk bij een ongeluk. Maar dat praat het niet goed dat er geen vervangend vervoer kwam opdagen...
KnutzEls zei…
Dat was dan prima geregeld van de NS. Ze hebben al minder passagiers en dan nog zoiets.... Nee, slechte beurt. Maar die mevrouw krijgt vasr een extra portie goeie karma.
Niet best van de NS, maar in mooi opgelost zo.
Annelies zei…
Ik had al zo’n vaag vermoeden, pechvogels! Wat heerlijk toch dat er altijd nog ‘goede’ mensen zijn, die gewoon stoppen en je zomaar meenemen en zelfs een stuk ervoor omrijden! Maar jullie zien er ook echt wel heel betrouwbaar uit, hoor. Ik zou ook direct voor jullie stoppen!
In de weer zei…
Een schat van een mevrouw, ze zijn er nog Marthy, aardige mensen en jullie troffen er een.
Emie zei…
Als jullie daar hadden gereden en er had een echtpaar gestaan, waren jullie zeker ook gestopt. Dat weet ik absoluut zeker!
Judy zei…
Wat een lieve vrouw!
miekequilt zei…
Wat vervelend zeg. En wat een bof voor jullie dat deze mevrouw jullie meenam. Nu gaan we allemaal weer lifters meenemen hè.
Marthy zei…
Dat is niet onze gewoonte Mieke, maar in dit soort gevallen zouden wij ook gestopt zijn en de mensen meegenomen hebben.
Marthy zei…
Zeker weten, jij toch ook?
Marthy zei…
Haha, dank voor het compliment.
Marthy zei…
Nee, dat was heel slecht geregeld, Sjoerd,
schrijfsels zei…
Wat fijn dat er nog mensen zijn die vertrouwen hebben in goedheid van mensen!
Coby zei…
Wat een geluk met deze lift. Ik heb voor het laatst gelift toen ik 20 was , dus het kan n og steeds
Marthy zei…
Ik zou het alleen niet doen, Coby.
Marthy zei…
Dat blijf ik altijd doen, Inge.
anja zei…
Niet de NS maar Arriva verzorgt daar de treinenloop. Ik begrijp dat dat nog niets veranderd (lees verbeterd) is. Fijn dat jullie een lift kregen. Ik heb een vraag: lopen jullie dan altijd aan de hand van een kaart op je telefoon? Voel ik me toch wat ouderwets, ik kijk op ANWB-wegwijzers en paddenstoelen.
Marthy zei…
Meestal zoek ik op internet (Wandelnet) en download dan een wandeling die ik daarna uit print. In dit geval volgden we gewoon de routebeschrijving van papier. Voor de meerdaagse wandelingen die we maken schaffen we een boekje aan.
Bertiebo zei…
Fijn van die mevrouw. Je had gewoon een liftavontuur, heerlijk. We zijn nu zo'n twee jaar echte en fervente ov-gebruikers en er gáát inderdaad wel eens een en ander mis. Dat is dan balen natuurlijk
Bertiebo zei…
Maar eigenlijk is het nog veel bijzonderderder dat het meestal goed gaat
Marthy zei…
Helemaal mee eens.
Onliemie zei…
Haha ik had zoiets al stilletjes verwacht. Dat er geen trein reed. Niet dat jullie zouden liften. Dat niet. :-)) Hier in België zou jullie denk ik nog staan liften. Door die covid zijn de mensen niet "scheutig" om iemand mee in de auto te nemen. Tegenwoordig mag het wel weer maar om eerlijk te zijn zie ik niemand nog liften. Het was wel een superlieve mevrouw. Of... jullie moeten er ontzettend zielig uitgezien hebben. ;-)
Marthy zei…
Je ziet hier eigenlijk ook niemand meer liften, dat is iets van de jaren zeventig. En die mevrouw was super lief.