Doorgaan naar hoofdcontent

Op het gemak, niks haast

Prachtig zonnig weer hier gisteren en onder het mom van -we moeten gezond blijven en ook nog iets nuttigs doen- liepen we het dorp uit over de Goudseweg naar buurtschap 't Beijersche om daar wat foto's te nemen voor de Beeldbank. Ik had een lange lijst met huisnummers van wat er in dit buurtschap nog gefotografeerd moet worden maar met drie of vier boerderijen zou ik al tevreden zijn want het kost tijd om alles, ook de bijgebouwen, te fotograferen. Thuis moet dan al het fotomateriaal uit gezocht en bijgewerkt worden en dan moet iedere foto nog een bepaalde code krijgen.

Nou, ik heb al door dat er soms van wandelen niet veel zal komen want bij de eerste boerderij begon het al. Mart wordt direct herkend en en dan gaan de mensen er op hun gemak voor staan om even een praatje te maken. We zitten hier op het platteland hè, niks haast.

Tijdens die praatjes wordt er wel veel verteld dus ik maak nu zelfs aantekeningen, allemaal heel leuk en interessant om te horen.

Dit pandje stond niet op mijn lijst maar ik vond het zo leuk dat ik er een paar foto's van nam. Mooi, die klokgevel waar het huis waarschijnlijk zijn naam aan ontleent.

Al het houtwerk geschilderd in een mooie kleur blauw, goed onderhouden, beeldschoon.

En dit vond ik ook een fotootje waard. Veel kinderen, vooral in de buitengebieden hebben een skelter, vaak in zo'n groot formaat. Ik kan me zo voorstellen dat er hier in dit huis op het moment van de foto limonade geschonken werd voor een stel dorstige kelen.

Nadat ik een derde boerderij had gefotografeerd waarbij er ondertussen heel wat afgekletst was zijn we halverwege Beijersche maar gekeerd. Rondlopen door de polder zou nog minstens twee uur duren en de zon was weg, het begon goed koud te worden. Bovendien had ik dochter Floor Chili beloofd en dat moet even sudderen. 

De boerderijen die op de foto zijn genomen komen later aan de beurt.

Reacties

Emie zei…
Gezelligheid kent geen tijd, dat blijkt maar weer eens!
schrijfsels zei…
Zo'n grote skelter staat hier ook nog in de kelder, te wachten op (ooit, hoop ik ;-) ) kleinkinderen ....
Anoniem zei…
Beijerscheweg... doet me opeens aan Opa Beijersche denken, zo heette hij tenminste in Gouda. Vlgs mij de eerste boerderij rechts... een hele bijzondere man, een lange baard (met schimmel, zeiden wij als kinderen) altijd op een volgeladen fiets en pallets...
Lies
miekequilt zei…
O Marthy, wat bof je toch met deze klus. En wat leuk voor iedereen die jullie tegenkomen dat ze even met Mart kunnen bijpraten. Het heeft wel wat, zo’n dorp.
Marthy zei…
Lekker laten staan Inge, jullie hebben er in ieder geval de ruimte voor.
Marthy zei…
Ja, die hebben wij goed gekend. Hij kwam zelfs met zijn fiets bij mijn man in de werkplaats, fiets natuurlijk te vies om aan te pakken. Klopt, eerste boerderij rechts. Hij kwam met die volgeladen fiets soms helemaal uit de Haarlemmermeerpolder rijden, daar had hij een broer wonen.
Bertiebo zei…
Superleuk. Moet het ook na een bepaalde periode gedaan zijn?
Sjoerd zei…
Als je eenmaal aan de praat komt vliegt de tijd voorbij...
Anoniem zei…
Ha ha, die fiets kan nooit viezer geweest zijn als Opa zelf.
Lies
Marthy zei…
Het was een zonderling maar hij deed geen vlieg kwaad.
Marthy zei…
Men streeft er naar om eind 2021 de meeste boerderijen in beeld te hebben.
Beeldschoon in het blauw! Wel lullen maar niet poetsen, hè (-:
Wat een juweeltje, die boerderij!
Anoniem zei…
Nou dat is zeker waar!
Lies
Unknown zei…
Skelter check, ondertussen zijn mijn kinderen al wat groter dus staat ie meestal in de schuur
Marthy zei…
Een van onze kleinzonen heeft zo'n grote, zijn vader vroeger een kleinere en daar heeft hij wat mee gespeeld.
Marlou zei…
Fijne foto's en een fijne wandeling!
groetjes, Marlou
Anoniem zei…
Ik heb het opgezocht... als je Cor Boer Stolwijk op Google op zoek en bij afbeeldingen kijkt, dan heb je een paar mooie foto's van Opa Beijersche.
Lies
Elizabeth zei…
Zo, er komt nog een heleboel bij kijken ... Beijerse is zo mooi, vroeger woonde er een oom en tante van me... Ze hadden een tractorbedrijf en heetten Van den Berg.
Ja, jullie zijn bekende Stolwijkers en dan heb je snel een praatje! Leuk toch, het maakt de dagen zoveel gezelliger met dit soort ontmoetingen!
Marthy zei…
Oh ja, dat weet ik nog, Van den Berg. Een statige man, weet Mart zich te herinneren. Beijersche is zo mooi, ik heb daar altijd het idee dat ik in een andere wereld loop, kan het niet precies verklaren.
Lut en Luc zei…
Van het huis "De Klok" straalt zo een rust uit dat je er gewoonweg stil van wordt.............