Even terug en dan snel vooruit

Eigenlijk hoor je op een dag als vandaag terug te kijken maar ik ben meer van het vooruit kijken. Alhoewel, het was een bijzonder jaar, voor de wereld en voor ons persoonlijk dus vooruit, heel even. De pandemie die de wereld trof was en is natuurlijk verschrikkelijk. Veel mensen zijn hun leven verloren, anderen raakten hun baan kwijt of hun bedrijf kwam in gevaar. Maar wij als gepensioneerden en nog in goede gezond hadden er eerlijk gezegd weinig hinder van. Wij konden, weliswaar voorzichtig, onze gang gaan. Goed, we konden niet knuffelen en met het kerstdiner niet met het hele gezin aan tafel zitten maar er zijn ergere dingen in deze wereld, laten we dat alsjeblieft niet vergeten.

En dan de goede dingen van dit jaar. Wij namen het besluit om onze winkel en het woonhuis daarachter te verkopen en dat lukte vrij snel. Voor een tijdje bij onze dochter ingetrokken want naar Frankrijk vertrekken werd door de Corona de pas afgesneden. Toch konden we daar half juni voor een paar maanden alsnog heen en wat hebben we daar genoten. Ondertussen lukte het ons ook nog om een prachtig appartement te kopen waar we ondertussen met veel plezier wonen. Dus terugkijkend zijn wij eigenlijk bofkonten. 

En vooruit kijkend hoop ik op een mooi jaar waarin de Corona de kop wordt ingedrukt. Ik sta straks voor in de rij om een vaccinatie te halen, niet echt voor mezelf maar vooral voor alle jonge mensen die verder moeten met hun leven. Het credo van mijn moeder was altijd: 'Als je jong bent moet je genieten' maar ik ben bang dat veel jongeren hun leven op dit moment geen lolletje vinden. 

En wat heeft die foto van dat huis nu op dit blog te maken. Het is een van de huizen die ik fotografeerde voor de Beeldbank. Het is natuurlijk geen boerderij maar ook dit soort huizen gaan op de foto omdat ze in landelijk gebied liggen. Maar zien jullie die hond daar achter dat hek. Die maakte het mij de eerste keren onmogelijk om daar te fotograferen. Hij gaat verschrikkelijk te keer en springt een halve meter boven het hek uit. Zelfs Mart deed een paar passen terug. Maar de derde keer kon ik ongestoord foto's maken, de hond was nergens te bekennen. Ik vind dit een ontzetten leuk project en ik hoop in het komende jaar nog veel mooie boerderijen te fotograferen en daarbij veel leuke praatjes te maken.

Reacties

 1. Ik geniet van dat boerderij- project. Echt erg leuk!
  Er zit trouwens niet veel anders op dan vooruitkijken en hopen op betere tijden. Wij hadden en hebben het ook niet slecht natuurlijk. Maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie terugblik op een bijzonder jaar in vele opzichten en dan nu weer met volle kracht voorwaarts!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooie terugblik van het afgelopen jaar.
  Ik wens jullie een mooi en vooral gezond 2021. Ik hoop dat we binnen niet al te lange tijd weer met elkaar kunnen wandelen en koffie kunnen drinken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was voor jullie helemaal een bijzonder jaar. En laten we hopen, dat we snel alle coronaperikelen achter ons kunnen laten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een fijn en gezond Nieuwjaar gewenst, Marthy.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een gezellige jaarwisseling gewenst Marthy, en een goed begin van het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Afgelopen jaar, ach, vanaf nu kijken we alleen nog vooruit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Terug kijken is in mijn ogen makkelijker dan vooruit kijken omdat we weten wat achter ons ligt en niet weten wat de toekomst ons brengen zal.
  Maar positief blijven denken is beter voor onze gemoedstoestand.
  Ik volg je blog nog niet zo lang maar mocht al wel vaak meegenieten van de mooie en fijne momenten in jullie leventje en hoop uit de grond van mijn hart dat het zich zó voort mag zetten in het nieuwe jaar.
  Ik kijk met dankbaarheid terug op een heel naar en zorgelijk bericht dat mijn man kreeg na bevolkingsonderzoek die kort daarna hun onderzoeken moesten staken en maanden de deuren gesloten hielden.
  Manlief zonder enige klacht over zijn gezondheid kreeg van de ene op andere minuut te horen dat hij darmkanker had, alles werd in sneltreinvaart in beweging gezet en operatie volgden, met behulp van robottechniek en zeer ervaren chirurg werd hij geholpen om na enkele dagen het ziekenhuis weer te verlaten met niet noemenswaardige voorbijgaande ongemakken.
  We realiseren ons dat het heel anders af had kunnen lopen wanneer het niet optijd ontdekt was. Hij blijft in de komende jaren onder controle en we hebben alle reden om positief te blijven denken.

  Fijne jaarwisseling,
  Ger


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doordat er veel kanker voorkomt in mijn familie begrijp ik een beetje wat jullie door moesten maken. Wat ontzettend fijn dat deze kanker een goede afloop had. Ik wens jullie twee dit nieuwe jaar en vele daaropvolgend veel geluk en gezondheid toe.

   Verwijderen
 9. Ik wens jou een heel fijn nieuwjaar samen met allen die je lief hebt.En ik hoop dat je nog veel blogjes zal schrijven, dan heb ik en de andere lezers ook een heel fijn nieuwjaar! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We gaan er volgend jaar weer fris en met goede vooruitzichten weer tegenaan. Ik hoop dat we zelfs in de gelegenheid zijn om elkaar ergens weer te treffen...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.