Doorgaan naar hoofdcontent

Het leven gaat door

De zon nodigde ons uit om een kort wandelingetje te gaan maken voordat we naar onze zoon zouden gaan om daar kerst te vieren. We liepen een rondje door de Hennepakkers, een dorpspark aan de rand van ons dorp, wij lopen er in vijf minuten naar toe. Aan beide kanten wordt het begrensd door water met aan een kant uitzicht over de polder. De lucht begon te betrekken en binnen en paar minuten trokken er donkere wolken over ons heen. Links van ons was de lucht nog blauw. Een prachtig gezicht maar het beloofde niet veel goeds. Het begon al snel te regenen en we hadden geen paraplu bij ons en ook geen jassen capuchons aan dus met drijfnatte haren kwamen we thuis.

Snel mijn haar geföhnd, het was inmiddels droog buiten en met een mand met daarin mijn chocoladepudding op weg naar onze zoon, schoondochter en de kinderen waar we een heerlijke middag en avond hadden. We spraken over het oude jaar maar ook over plannen in het nieuwe jaar, vooral bij zoon en schoondochter. 
Het leven gaat door.

Reacties

Soms gaat het goed en soms gaat het fout, als die donkere wolken ontstaan tijdens het lopen. Fijn dat de kinderen vol plannen zitten, dat hoor ik graag.
Emie zei…
De buien volgden elkaar veel sneller op dan was voorspeld. Wij kwamen ook met natte koppen thuis.
Bertiebo zei…
Wij ook. Kletsnat. Trouwens twee dagen achter elkaar. Maar dat is het minste van mijn zorgen!
Ja, wat een vreselijk weer is het. Ik kom weer niet buiten vandaag!
Hier was het twee dagen droog, dus we konden fijn frisse neuzen halen
miekequilt zei…
Hier was het bar en boos. Dus wij bleven lekker binnen.
Bijna 2021, een jaar vol veranderingen en verwachtingen.
Marthy zei…
Zij horen op die leeftijd vol plannen te zitten Jeanette.
Marthy zei…
Ik hoop dat dat er niet te veel zijn, Bettie.
Ger zei…
Bij het zien van dit natuurverschijnsel spreken we van onheilspellende wolkenluchten....
maar we kunnen het ook zó zien: alle zegen komt van boven en het hemelwater vloeiden rijkelijk over jullie hoofden. Dat kan haast niet anders dan veel heil en zegen brengen in de toekomst. En dan kan je met gerust hart samen plannen maken voor het nieuwe jaar en de toekomst.
Marthy zei…
Haha, een goede interpretatie, Ger.