Adú

Op Netflix zagen we deze aangrijpende film die zich afspeelt in het huidige Afrika. De 6-jarige Adú vlucht samen met zijn oudere zus Alika uit Kameroen. De kinderen zijn op zoek naar een beter leven in Europa omdat de toekomst in hun eigen land niet veelbelovend is.

Ondertussen vertelt de film ook nog twee andere verhalen. De milieuactivist Gonzalo die zich inzet tegen de stroperij van olifanten komt opnieuw in contact met zijn dochter die in Spanje woont. Dit verhaal had van mij achterwege mogen blijven, voegt weinig toe aan de film. De derde verhaallijn speelt zich af in Melilla. Daar proberen migranten de grens over te steken door over het hek te klimmen. Een migrant komt om het leven door een fout van de burgerwacht die de grens bewaakt. Zij proberen dit voorval te verbergen. 

De personages uit de drie verhalen komen elkaar op hun pad tegen waardoor de verhalen dus ook met elkaar verbonden zijn. 

In 2018 verlieten meer dan 70 miljoen mensen hun huis op zoek naar een betere wereld. 

De helft van hen waren kinderen.

Reacties

miekequilt zei…
Geen makkelijke film denk ik. Wij hebben ook Netflix maar kijken niet vaak. Ik vraag me af hoe jullie, en anderen die ook wel eens tips plaatsen, weten welke films gespeeld worden. Ik vind info hierover vooral op blogs. Diginetflix ben ik.
Marthy zei…
Mart vind dat ik talent heb om goede films te kiezen.
Marlou zei…
Lijkt me een goeie film.
Even kijken of Henry met me mee wil kijken.
groetjes!
Sjoerd zei…
Het zijn trieste verhalen van al deze vluchtelingen. Eigenlijk zou je de reden van deze vlucht op moeten lossen...
Emie zei…
Zet hem op mijn lijstje. Hier ben ik ook degene die het aanbod van Netflix bekijkt en selecteert. Tot nu toe succesvol.
Anoniem zei…
Heb hem ook gezien ,zeer aangrijpend zowel dochter en vader en dat jongentje hij bleef nog een hele tijd door mijn hoofd spelen echt een aanrader
Gr j.s
Lijkt me mooi, ga ik onthouden.
Anoniem zei…
Het verhaal begint juist bij de stroperij en daar na lopen de verhalen paralel erom heen ,( fiets )
Lida zei…
Ik zal hem ook eens gaan kijken. Pas geleden heb ik de film The boy who harnessed the wind gekeken. Over een jongen van 13 uit Malawi die door een simpele uitvinding zijn dorp weet te redden van de hongersnood. Een echt gebeurd verhaal. Vond ik ook wel bijzonder.
Marthy zei…
Ja, die hebben wij ook gezien. Echt bijzonder.
Onliemie zei…
Je hebt talent! Deze wil ik zeker zien. Dankjewel voor de tip.