Wandborden

Ik maakte al eens een blog over mijn wandborden of herinneringsborden, je kan het hier lezen. In  ons vorige huis hingen ze uiteindelijk nog een jaar of vier boven de trap in onze open hal en in dit huis had ik er geen plek meer voor. Maar toch had ik er moeite mee om ze naar de kringloop te brengen, er zaten er immers twee bij die herinnerde aan het bedrijf van de familie van Mart. Ik vroeg schoondochter Christianne of zij er interesse in had en zij wilde ze wel  hebben maar wist nog niet precies wat ze er mee ging doen.

Zoon en schoondochter wonen in een groot oud huis wat zij stukje bij beetje helemaal verbouwen. Hun laatste project was de keuken die een totale renovatie kreeg. Zelfs de glas in lood ruitjes boven in de raampartij zijn vervangen voor nieuw glas in lood met dubbel glas. Het schilderwerk is natuurlijk door de huisschilder van de familie gedaan, dat begrijpen jullie wel.
Zo nu en dan wordt er nog wat decoratie aan de nieuwe keuken toegevoegd dus een week of twee geleden kreeg ik een paar fotootjes over de app waarop mijn borden te zien waren.

Ik was blij verrast en ben er snel even bij hen langs gegaan om het te bewonderen en een paar foto's te nemen.

Zo leuk om te zien hoe goed die oude borden in een strakke keuken tot hun recht komen.

De wanden van de keuken zijn gedaan door een vriend van onze zoon die een stucadoorsbedrijf heeft. Deco stuc heet het en het is prachtig. 

Reacties

 1. Dat ziet er helemaal niet verkeerd uit...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend fijn dat deze borden weer een mooie plek hebben gekregen. Stucwerk ziet er ook fantastisch uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk daar zou ik nou helemaal blij van worden wanneer onze kinderen of kleinkinderen mijn stapel oude borden die ik ooit geschonken kreeg en bij ouders en schoonouders vandaan komen in Delfs,Maastrichts en Makkumer mooi zouden vinden en wilde hebben.Tegenwoordig wordt zoiets als oudbollig gezien maar een enkeling kijkt daar doorheen en ziet er iets in en doet er iets mee, dat noem ik een eigen smaak creëren en stijlen. Er is zelfs Delfsblauw borden behang te koop, niet goedkoop maar dat is Delfsblauw aardewerk ook nooit geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. SUPERLEUK dat ze nu bij zoon en schoondochter hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt leuk staat het en ook zo leuk dat ze er nog zijn en weer mogen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, dat zou ik ook moeilijk vinden om weg te doen. Maar op deze manier is het natuurlijk heel anders. Dat bord op de eerste foto vind ik het mooist!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Christianne vond dat bord zo mooi bij de muur kleuren en gelijk heeft ze.

   Verwijderen
 7. Wat een mooie plek voor je borden. Leuk dat je ze zo toch kan blijven zien. En die muur vind ik ook erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je borden komen zeker mooi tot hun recht. Zeg maar gerust een ereplaatsje. Wat een prachtig totaalplaatje, die keuken. De muur, de kachel, de wandborden, de lamp en de tulpen...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn schoonmoeder had ook veel van die borden. Toen ze overleed had ik er geen interesse in, nu heb ik daar zo'n spijt van! Maar ja in bepaalde levensfasen verandert je interesse, maar jammer vind ik het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. `Dat zijn kostbare borden!
  Mijn schoonmoeder verborg ze altijd als ze een tijdje op vakantie ging...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi! Sommige dingen moet je gewoon (in de familie) bewaren.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk dat je een berichtje achterlaat, bedankt!

Lieve groet, Marthy

Als je met je Google account reageert hoef je niet te bewijzen dat je geen robot bent!
Zonder Google account? Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.