Doorgaan naar hoofdcontent

Amersfoort - Den Dolder

Wat is Amersfoort toch een mooie stad, daar moeten we beslist, in betere tijden dan, eens wat langer rondkijken. We waren er eergisteren, het was het beginpunt van een stukje wandelroute wat we liepen van Amersfoort naar Den Dolder.

Op deze schilderachtige plek liepen we de stad binnen.

Veel moois is in deze stad behouden gebleven. Wat hadden vrienden die vroeger in Amersfoort woonden op de Muurhuizen. Nadat de oudste stadsmuur haar functie had verloren werd deze gebruikt om huizen tegenaan te bouwen, vandaar Muurhuizen.

Die teksten van Loesje zijn altijd zo leuk maar helaas kom je die niet in ons dorp tegen.

De Onze Lieve Vrouwetoren wordt ook wel het middelpunt van Nederland genoemd.

Deze boom was zwaar vermolmd en toen zal hij tijdens een een storm wel om gegaan zijn. Wat een prachtige kleur laat het restant van de boom van binnen zien.

Na  de stad liepen we door bosgebieden afgewisseld met heidevelden.


En we kwamen langs heel veel zandverstuivingen die druk bezocht werden door dagjesmensen. Schoolvakantie en prachtig weer, wij hadden onze jacks allang uit, zorgden ervoor dat vooral mensen met kinderen hier volop aan het genieten waren.

Zelfs wij zijn een beetje uit de drukte tegen zo'n hellinkje in de luwte even gaan zitten om van de zon te genieten. Wat een prachtige dag.

Reacties

Ja, Amersfoort is mooi. Daar kun je wel meerdere dagen je vermaken, iedere keer iets anders bekijken. Ze hebben ook verschillende wandelingen met een thema.
https://www.tijdvooramersfoort.nl/nl/actief/activiteiten/wandelen
Marthy zei…
Leuk, Jeanette, bedankt. Die site heb ik opgeslagen, daar ga ik een keer gebruik van maken.
Emie zei…
Verrassend leuke stad waar je eigenlijk maar weinig over hoort. Jammer dat alle steden nu zo doods zijn door gesloten horeca en musea. Gelukkig heb je daar, als je eenmaal in de natuur wandelt, geen last van.
willy zei…
Ideaal wandelweer was het Marthy

knappe foto's, zelf ben ik er nog niet geweest

Maar wie weet?

prettige avond
Bertiebo zei…
Ja wat een leuke stad is dat. Ben er meermaals geweest
Zie je ook het kindje Jezus op de arm van maria zitten daar boven aan die toren?
Amersfoort...ik kan me niet herinneren dat ik er ooit ben geweest. Ik mis iets, dat zie ik duidelijk. Mooi dat ze daar het oude op waarde schatten en bewaren in plaats van neerhalen en er een flat op bouwen. Ik vind het een fijn idee dat een Vrouwetoren het middelpunt van NL is!
Marthy zei…
Zo had ik nog niet over die Vrouwetoren gedacht maar je hebt helemaal gelijk/
Marthy zei…
Het moet symbolisch zijn maar ik zie het niet.
Sjoerd zei…
Ik hoop dat het mooie weer nog even aanhoudt. Maar ik vrees dat het einde in zicht is.
Marlou zei…
Wat een heerlijke wandeling!
Ger zei…
Weer zo'n heerlijk zonnige dag met wandeling.
Ja zeker doen dat bezoek aan Amersfoort wanneer het weer verantwoord kan.
Wij bekeken in 2012 deze mooie stad eerst vanaf het water met rondvaartboot van Waterlijn, gids die veel kennis in huis had, daarna liepen wij die route nogmaals en wisten toen waar we naar keken. Hofje De Armen de Poth een oase van rust.