Doorgaan naar hoofdcontent

Beeldbank boerderijen 5

Vanmorgen weer eens op pad geweest voor de Beeldbank. Wat bij deze boerderij direct opviel was het jaartal 2010 hoog op de voorgevel. De eigenaar van deze boerderij was zo vriendelijk om zijn auto even weg te rijden want die stond hinderlijk in de weg voor een goede foto en we raakten met hem aan de praat. Het bleek dat de boerderij in 2009  in vlammen was opgegaan. De bewoners konden door een klein dakraam ontsnappen, moesten zich daarna van het dak af laten glijden om in veiligheid te komen en stonden midden in de nacht in hun nachtgoed buiten terwijl hun woning afbrandde.

Moet je je voorstellen hoe erg dat is, alles verbrand, je papieren, je persoonlijke spullen, helemaal niets meer over.

Maar er is weer een nieuwe boerderij gebouwd en dat is mooi gedaan. Eenvoudige stijl zonder al te veel poespas, dit hoort bij de streek. Er wordt hier niet geboerd, het dient als woonhuis.

Een met smaak ingerichte tuin aan de achterkant van de woning.

En daarachter nog een heel stuk vrijheid met een uitzicht de polder in waar menigeen jaloers op zou worden. 

Ik ga het liefst met bewolkt weer op stap want heel veel boerderijen die ik moet fotograferen staan met de achterkant naar het zuiden en als het dan zonnig is sta ik om deze tijd van het jaar tegen een laaghangende scherpe zon in te fotograferen, dat maakt het heel lastig om een goede foto te krijgen.

Reacties

Emie zei…
Bij elke boerderij heb jij ook wel een verhaal. Dat maakt deze serie ook voor ons, de lezers, heel interessant. Ditmaal dus wel een dramatisch verhaal dat toch nog goed is afgelopen.
Marthy zei…
Ik geniet nog het meest van de praatjes die we met mensen maken, Emie. Zo leuk.
Bertiebo zei…
Ik zou er zo in willen
miekequilt zei…
Wat een mooie boerderij. Vooral die achterkant. Jouw foto’s zijn een goede aanvulling voor de beeldbank, denk ik.
Zie ik het goed, dat ze ook nog een zogenaamde dodendeur aan de voorkant?
Sjoerd zei…
In dit geval een minder leuk verhaal voor de bewoners. Mooi dat die mensen toch openstaan voor een gesprek en het maken van foto's.
Marthy zei…
De bewoner vertelde dat hij die deur er perse in wilde hebben, de officiële ingang zat opzij.
Dus ja, het zal een doodsdeur zijn.
Precies een maand voordat Joris en ik trouwden brandde ons dijkhuis af. Wij konden via de deur naar buiten (mijn aanstaande lag al te slapen en moest ik wakker maken,) dat konden de inwoners van de boerderij niet zeggen... Lief dat je overal zo royaal wordt ontvangen.
Ik zou er graag willen wonen.
Marthy zei…
Jeetje, wat een verhaal Mirjam. Ja, het is een mooi huis en vooral daar achter in die tuin met dat uitzicht op de polder.