Doorgaan naar hoofdcontent

Eenden als fotomodel

Gisteren is mijn nieuwe camera binnengekomen en vanmorgen ben ik even de Hennepakkers in gelopen om wat foto's te maken. Probeersels want het is een ingewikkeld toestel en voorlopig heb ik hem op de automatische stand gezet. Ik begon maar met eenden te fotograferen om die geweldige zoomlens uit te proberen en verdraaid, dat ging wonderwel.

Nooit een meerkoet van zo dichtbij kunnen nemen en ik zie nu pas wat een ongelooflijke grote voeten dit beest heeft. Lachwekkend gewoon.

Deze eend had net een duik genomen, zo'n leuk gezicht. 

Op gedeeltes water waar de zon niet veel komt zag het wateroppervlak er nog heel winters uit maar van dichtbij was het allemaal pap.

Toen ik langs deze boom liep moest ik even die prachtige schors op de foto nemen. Het is bijna een schilderij.

Nog een of twee dagen en al het ijs in de sloten is verdwenen, de temperaturen lopen steeds meer op.

Nog een mooi fotomodel!

Het leek wel of de watervogels hier blij waren met dit grote stuk open water, het was er erg druk. Ooit wil ik ook nog eens leren om zo'n vogel in de vlucht scherp te krijgen maar dat zal nog wel wat oefening vergen. Voorlopig ben ik erg tevreden over mijn nieuwe toestel, daar ga ik veel plezier aan beleven. 

Al mijn foto's zijn aanklikbaar om ze in een groter formaat te kunnen bekijken. Als je twee keer klikt krijg je ze zelfs nog groter.

Reacties

Bertiebo zei…
Die eerste foto is echt prachtig. Nog geen tien minuten zag ik ook een meerkoet op het ijs en maakte een foto vanwege die grote voeten. Echt waar!!!!!
KnutzEls zei…
Daar kun je weer mee uit de voeten. Mooi toch die eenden, fijne modellen.
Marthy zei…
Ik stond echt te lachen daar aan de kant om die grote voeten.
Emie zei…
En een meerkoet die probeert te vliegen ziet er heel stumperig uit. Veel plezier met je nieuwe camera!
Ageeth Mooij zei…
Mooie foto's Marthy!
Ger zei…
WAW.....de camera nog leren kennen en dan al van die mooie foto's maken,dat belooft wat. Meerkoeten zijn van oorsprong echte moerasvogels en dat is te zien aan de poten die bijzonder geschikt zijn om te lopen op kraggen,drijvende vegetatie van wortels,riet en lismoerassen. Het fotomodel met groene kop en witte halsband is een Wilde eend, duidelijke kenmerken van een woerd(mannetje)

Marthy dat je maar veel plezier mag beleven aan je nieuwe fototoestel!
Anoniem zei…
Wij hebben veel meerkoeten in onze singel voor de deur. Ze kunnen veel lawaai maken, bij voorkeur's-nachts. En met die poten kunnen ze hard elkaar trappen als er ruzie in de tent is. Lijken dan wel hanengevechten. Maar o zo zorgzaam en actief om nesten te bouwen of voor hun jonkies te zorgen.
Een goed begin is .................... Hartstikke goed al!
Marthy zei…
Dank je, Jeanne.
Veel fotoplezier gewenst. Wij genieten mee :-)
Wat mij betreft heb je je fototoestel meteen goed ingewijd. Inderdaad: wat heeft een meerkoet grote poten!
willy zei…
Veelbelovende beelden met je nieuwe camera Marthy

en veel fotoplezier gewenst

een knappe winterse reeks, waarin de voorlaatste mijn voorkeur heeft

prettige avond
Sjoerd zei…
dan ben je goed begonnen, mooie foto's. Maar het is toch ook de vrouw achter het toestel die de compositie maakt.
Margriet zei…
Succes met het ontdekken van je camera!
Veel genot met je nieuwe camera!
Ik ben wel benieuwd welk merk en model en lens je gekocht hebt, en waarom? Altijd interessant om van een goede fotograaf te horen wat zijn/haar motivatie is om te veranderen/verbeteren.
Marthy zei…
Ha Michiel, leuk weer eens van je te horen. Nadat ik al een hele tijd dat gesjouw en wisselen met verschillende lenzen zat was heb ik gekozen voor de Sony Cyber-shot DSC-RX10 IV. Het is een bridgecamera , dus alles in een en hij bevalt na een paar dagen al heel goed. Wel een ingewikkelde structuur dus dat wordt nog even hard werken om alles onder de knie te krijgen. Hoop jullie deze zomer weer eens te zien. Groeten thuis.
miekequilt zei…
Wat een mooie foto’s. Vooral die eerste. Knap dat je al zulke mooie foto’s maakt met een nieuw toestel.