Doorgaan naar hoofdcontent

Boswandeling

Dit zijn Jersey koeien, zijn ze niet prachtig. Die mooie koppen , die tekening rond de ogen. Wij zagen ze op een boerderij ergen tussen Holandsche Rading en Den Dolder waar wij gisteren een wandeling maakten. 

De kleintjes zijn stierkalveren die opgroeien voor het vlees. Dat is wat minder leuk om te weten als je zo'n lief koppie ziet maar zo zit deze wereld nu eenmaal in elkaar.

Op een bepaalde plek onder de bomen zagen we veel van dit mooie sterretjesmos. Het nodigde bijna uit om er in te gaan liggen maar daar was het te vochtig voor.

Het bos was somber. Toen we begonnen met de wandeling hadden we even zon en toen we eindigden kwam die weer te voorschijn. Maar het was niet koud en we genoten van even een ander stukje Nederland zien.

Een van de weinige boerderijen die we zagen onderweg maar wel een mooie.

En het huisje naast de boerderij was echt heel leuk. Dat bankje er voor nodigde uit om daar een lunchpauze te houden maar dat vonden we bij nader inzien te brutaal om te doen.

Ik vond dit net een zwangere boom en heb even gezocht wat die uitstulping  veroorzaakt.

Boomkanker dus. Een bacteriële infectie eigenlijk, maar ook schimmels kunnen de aanstichter zijn. De boom reageert met plaatselijke wildgroei. De infectie kan zich door de hele boom verspreiden, maar dat hoeft niet. De aandoening is besmettelijk: ook andere bomen kunnen geïnfecteerd worden.


Voor ons niet nodig, wij hadden onze boterhammetjes al opgegeten op een omgevallen boom en daar ook ons kopje koffie uit onze eigen kruik bij gedronken. Niets ten nadele van deze initiatieven hoor maar dan hoop ik wel dat al deze gebruikers hun bekertjes, verpakkingen en ook hun mondkapjes niet zomaar buiten dumpen en ook niet in een prullenbak want die raken overvol en beesten halen die overhoop, vogels pikken erin en bij veel wind ligt de halve inhoud op straat. Wat je vol meeneemt neem je leeg mee naar huis en gooi je daar in de vuilnisbak, hoe moeilijk kan het zijn!

Reacties

KnutzEls zei…
Helaas, veel te moeilijk voor sommige mensen. Schattige kalfjes. Wel zielig, maar ze hebben iig een leuke jeugd. En vlees eten is tenslotte niet zo erg als chips in apenkopjes plaatsen zoals E!on Musk doet.
Dat kleine huisje, was dat een vakantiehuisje? Lijkt mij een mooie plek om een paar dagen door te brengen....waar is het? Dan kan ik eens googlen.
Emie zei…
Dat kalf lijkt bijna op een hertje met die mooie ogen. En oh...dat kleine huisje daar zou ik ook wel op het bankje willen zitten.
Marthy zei…
Ik moest meteen aan de film 'Bambi' denken.
Marthy zei…
We liepen daar tussen Hollandsche Rading en Den Dolder op het Marskramerpad. He huisje hoorde bij de boerderij. Ik heb het routeboekje niet, misschien wel op internet te vinden,
miekequilt zei…
De melk van deze koeien schijnt speciaal te zijn. En dat zou je toch geloven ook hè, als je die mooie koeien ziet. Verder weer een heerlijke wandeling met voor ons mooie foto’s.
Leuke wandeling, prachtige koeien!
Lida zei…
De koeien worden ook gehouden voor de melk. Wij hebben hier in de koelkast altijd een pak met Jersey melk. Die gebruiken we voor de latte of cappuccino. Die melk is heel erg vet en geeft heel mooi en stevig schuim.
Sjoerd zei…
Mooi zo'n wandeling, je ziet van alles onderweg waar je vroeger wellicht niet eens op zou letten.
Bertiebo zei…
De initiatieven zijn goed, maar de gebruikers.... Wat een prachtige dieren trouwens
Margriet zei…
Inderdaad een lief koppie dat kalfje! Helemaal eens dat iedereen zijn rommel mee moet nemen naar huis, kleine moeite toch.Ik snap niet dat iedereen alles maar in de bosjes of op straat gooit! Mooi is dat sterretjesmos toch!