Doorgaan naar hoofdcontent

Winter in Stolwijk

Dit was de eerste foto die ik nam van de sneeuw, gisterochtend, even na middernacht. Er lag nog niet zoveel, het begon hier zaterdagavond rond zeven uur te sneeuwen en het ging niet erg hard. Het is wel een unieke foto want er is geen autospoor of voetstap in de sneeuw te zien. Oorzaak was natuurlijk de avondklok die er voor zorgde dat dit stukje Stolwijk onberoerd bleef.

Ondanks de kou toch maar even naar buiten gegaan maar een rondje Bovenkerk zat er niet in. De ijskoude wind kwam recht uit dat stuk polder dus we keerden naar rechts en deden een rondje dorp. 

Er waren meer mensen buiten, de meesten met een hond die uitgelaten moest worden. Hier en daar begon je ook al mensen met kinderen op de slee te zien.


We liepen even bij onze zoon langs om te kijken of er al een sneeuwpop gemaakt werd en ja hoor, Saar was met haar mama druk bezig. Het viel nog niet mee want de sneeuw plakte niet erg maar de aanhouder wint en dit was het eindresultaat.

Luuk had de dag van zijn leven, is de hele dag met vriendjes buiten geweest van negen uur 's morgens tot ver in de middag, kwam alleen voor een half uurtje naar binnen voor een boterham. Sneeuwbalgevechten, sneeuwpoppen maken, met je fiets slippen in de sneeuw, hij kreeg er geen genoeg van.

 En aan het eind van de middag nog een sneeuwballengevecht met de buurman, hoe leuk is                             dat. Zo te zien had de buurman er ook wel schik in.                              

Een echte polderjongen die hoopt dat ook de schaatsen deze week nog aan kunnen. Ik duim voor hem en de vele anderen die daar naar uitkijken.

Al mijn foto's zijn aanklikbaar om ze in een groter formaat te kunnen bekijken.

Reacties

miekequilt zei…
Voor de kinderen was het gisteren heerlijk. Voor mij hoeft het allemaal niet, maar ik genoot van de foto's en filmpjes die binnenstroomden.
Marthy zei…
Gelukkig worden we op de hoogte gehouden, Mieke.
Dat voldane gezicht van Saar en die brede grijns van Luuk zegt toch alles? Ik hoop zeker dat er kan worden geschaatst en dat ze ijsvrij krijgen! Met al die strenge regels valt er eindelijk wat te lachen voor kinderen en dat hebben ze hard nodig.
Sjoerd zei…
We hebben zo goed als geen sneeuw en met de kou valt het hier in het zuiden van Limburg wel mee tot nu toe.
Marthy zei…
Te lachen voor de kinderen en te genieten voor veel mensen. Toen ik die beelden zag in het journaal gisteren van al die sneeuwpret genoot ik ook.
Marthy zei…
Jammer Sjoerd want sneeuwpret is leuker dan regen.
Wat een heerlijke beelden. Eindelijk maken die kinderen dat ook eens echt mee. En wij genieten er ook van.
willy zei…
Sneeuwpret voor de kinderen ..

vooral Luuk kon er blijkbaar niet genoeg van krijgen

niet al te veel sneeuw gevallen hier en van de wind hadden we geen last

prettige dag Marthy
Bertiebo zei…
Heerlijk die foto's van Saar en Luuk. Noor en Jet zijn wel buiten geweest, maar besloten vrij snel dat het toch niet echt iets voor ze was. Anna en Odin daarentegen genoten volop. Ook wij zijn overstroomd met foto's.
marga zei…
Heerlijk toch die sneeuw voor de kinderen.
Groeten
Marga
Een echte ijsprinses, met ketting en boeket, wat mooi!!
En zo'n foto van ongerepte sneeuw kun je maar zelden maken, er zijn altijd wel mensen op pad, maar nu met die avondklok had jij geluk.
In de weer zei…
Zo leuk Marthy vind ik de sneeuwpop met het bosje droogbloemen in de “hand”.
Ger zei…
Zo'n dikke pak sneeuw is zeker voor veel kinderen van bepaalde leeftijd de eerste keer dat ze er echt plezier aan kunnen beleven en dat is op jou foto's heel goed te zien, allebei de kleinkinderen op hun eigen manier,leuk.


Hier heeft Koning Winter zijn sporen ook goed nagelaten, zag tegen de avond 1 kind in de sneeuw spelen,verder zijn de kindjes hier in de straat nog te klein om buiten te spelen. Hoorde van onze zoon en schoondochter dat zelfs hun nichtje en neefjes uit Bangkok via video bellen de grootste lol hadden bij het zien van sneeuw. Manlief ging in de middag met sneeuwschep en bezem het tuinpad
en looppad op stoep sneeuwvrij maken en het werkte aanstekelijk,snel werden er meerdere buurtbewoners actief in de staat, ook bij mensen die het zelf niet kunnen kwam de sneeuwschuiver even langs om het stoepje sneeuwvrij te maken.
Margriet zei…
Leuk de foto's van je kleinkinderen, het plezier springt eraf. Het is echt genieten voor ze!
Elizabeth zei…
Ja, koud was het zeker...! De wind hè.. , vandaag is dat heel anders. Heerlijk zoals de kinderen zich vermaken. En buurman Jan is altijd wel in voor een geintje, zo leuk om te zien!
Marthy zei…
Creatieve schoondochter!