Gisteren zei ik nog dat er weinig te zien valt in Stolwijk maar dat moet ik toch even bijstellen, ik had de snackmuur nog niet gezien. Maar na een rondje dorp gistermiddag ben ik weer helemaal op de hoogte van de laatste nieuwigheid in ons dorp, een een culinaire snackmuur, de eerste in Nederland en afgelopen vrijdag geopend door onze burgemeester.
De eigenaar en chef-kok van restaurant De Nieuwe Polderkeuken wilde ondanks de lockdown en de onzekere tijd blijven ondernemen en te blijven komen met nieuwe ideeën.
Bewonderingswaardig want hij steekt heel veel tijd en geld in dit nieuwe. ludieke idee.
Hier trek
je niet een gewoon croquetje uit de muur maar ambachtelijke en lokale culinaire
gerechten. Van seizoens stamppotten tot warme gerechten voor de fijnproevers.
Zoals rivierkreeft-hotdogs met kreeftenmayonaise en langzaam gegaarde Waardse
sukade met eendenlever espuma en Hollandse aardappel.
Ik weet nog dat rond 1960 de eerste snackbar in Noordwijk
zijn deuren opende. Wat een nieuwigheid, achter die snackdeurtjes lagen de
kroketten en nasi- en bamiballen te wachten op de hongerige klanten.
Je kan hier ook een gehaktbal met pindasaus of met jus krijgen hoor, ongetwijfeld een hele lekkere maar wat prijsvriendelijker voor een doordeweekse dag en als je jezelf dan eens echt wil verwennen kan je in onze Stolwijkse snackmuur prima terecht.
Reacties
Het is te ver, maar anders kwam ik toch even langs voor een lekkere nasibal 😉
Petje af voor deze fantasierijke doorzetters!
Hoop voor de klanten dat er ook gedacht is aan hygiënemaatregelen IVM besmettingsgevaar corona, klepje open,het uitnemen van eten,klepje dicht,het ter plekke nuttigen uit het vuistje etc.