Doorgaan naar hoofdcontent

Nog een keer de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Ik had zoveel foto's genomen in de Amsterdamse Waterleidingduinen dat ik er nog maar een blogje aan waag. Het valt soms niet mee in deze tijd van bewegingsbeperking om een blogbericht te maken, maar ik blijf de uitdaging aangaan.

Het valt me in de AWD altijd op dat er zoveel grillig gevormde bomen staan, zal wel door de soorten en de wind komen.

Voor degenen die ook eens willen gaan fotograferen in dit mooie gebied, ik denk dat je bij ingang de Zilk de meeste kans hebt om damherten tegen te komen. 

Wat zijn het toch een prachtige dieren!

Door het hele gebied staan deze palen. Behalve dat ze de richting aangeven staat er ook op iedere paal een tekst en daar zitten hele leuke tussen.

Hebben ze geen schattige kontjes, die herten?

De verdroogde vrucht van een doornappel (Datura), ook wel duivelskruid genoemd.  Deze plant komt veel voor in de duinen en heeft een medicinale tot hallucinerende werking en is vanaf een bepaalde dosis giftig voor mens en dier.

Nog zo'n prachtige boom met grillige takken.

Reacties

miekequilt zei…
Wat een mooie natuur daar. Die laatste boom is zeker mooi. En damherten in het wild tegenkomen is toch avontuurlijk zeg.
Blijf maar laten zien hoor, de foto's van de AWD, ik vind ze geweldig. En die palen met teksten zijn ook heel leuk.
Bertiebo zei…
Ja ze hebben zeker schattige kontjes. Alleen daarom zou ik al willen kijken, hahaha
Prachtgebied, daar kom je nooit uitgekeken!
Sjoerd zei…
Het zou niet zover weg moeten zijn...
Annelies zei…
Leuk die paal met die tekst erop. Ik zou daar best wel willen verdwalen, hoor!
Ger zei…
Een wandelgebied wat nooit eentonig wordt of gaat vervelen, in elk seizoen weer anders. En wie heeft er nou geen schik in om die charismatische damherten voor de lens te krijgen, zeker wanneer die zo rustig naar bezoekers staan te kijken en niet voorbij flitsen en nog net aan de donkere kontstreep die over de rug en het midden van de lange staart loopt te herkennen zijn.