Amsterdamse Waterleidingduinen

Nadat we de fysiotherapeute hadden bezocht reden we een stukje door naar de Amsterdamse Waterleidingduinen om daar te gaan wandelen. We waren beslist niet de enige, het is een geliefd gebied voor wandelaars en fotografen maar zoals gewoonlijk in dat soort natuur, als je tien minuten flink doorstapt laat je mensen die een rondje doen achter je en loop je in bijna verlaten gebied.

We waren op zoek naar de vosjes, we wisten ongeveer waar we die konden vinden maar helaas, dat leuke dier liet zich niet zien. Twee jongemannen die we tegen kwamen, ze kwamen helemaal uit Eindhoven om in de AWD te fotograferen, zochten ze ook maar wisten nog wel te vertellen dat even verderop veel damherten zaten.

Door het vele bezoek wat deze dieren krijgen kijken ze niet eens meer op van al weer zo'n fotograaf en blijven ze rustig door grazen.

Als dan die kop dan omhoog gaat probeer je snel een foto te schieten.
Het gebied wordt doorkruist door kanalen, het is een waterwingebied voor de gemeente Amsterdam.

Deze herten heb ik van wat grotere afstand genomen maar dat ging prima met dat nieuwe fototoestel wat ik nu heb.

Het lijkt wel of de herten zich hier zo geposeerd hadden om mij een plezier te doen, het zou volmaakt zijn geweest als de meest rechtse ook nog even in de lens had gekeken.


De AWD blijft een prachtig gebied, je raakt er nooit uitgekeken. Ik kwam hier als jong kind al met mijn vader, later gingen wij er vaak wandelen met onze kinderen en nu zijn we 72 en komen er nog steeds. Het wordt tijd dat we de kleinkinderen eens meenemen. 

Al mijn foto's zijn aanklikbaar om ze in een groter formaat te kunnen bekijken.

Reacties

Emie zei…
Tijdens mijn voorbereiding op de Vierdaagse ( lang geleden) heb ik daar ook menigmaal gelopen en me verbaasd over de stilte en de ruimte. Maar nooit herten gezien.
marga zei…
Lijkt mij een prachtig gebied waar ik dit jaar echt een keer naar toe wil.
Eens zoeken naar een camping in de buurt.
En nog even een bedankje voor de soep van jou vorig blog lijkt mij heerlijk en ga het echt eens proberen.
Fijn weekend.
Groeten
Marga
Marthy zei…
Echt eens doen, Marga. Genoeg campings daar in de buurt, groot en klein.
miekequilt zei…
Wat is het nu heerlijk buiten hè. De AWD zijn prachtig. Gaan we binnenkort ook maar eens wandelen.
Bertiebo zei…
Ik ben er nog nooit geweest maar iedere keer als ik weer een enthousiast verslag lees van een blogger, denk ik: nu gaan we. Maar het is toch nog wel een end hiervandaan, dus dat houdt ons een beetje tegen.
Marthy zei…
Hetzelfde hebben wij met mooie plekjes in Noord Nederland. Net iets te ver. Bij ons vandaan rij je makkelijker naar de kust of het gebied net achter Utrecht.
Prachtig Marthy. Wij hadden ook de vossen niet gezien, maar voor damherten hoefden wij ook geen moeite te doen. Mooi gebied en dankbaar voor fotografen.
Sjoerd zei…
Mooie foto's, de nieuwe camera doet het goed!
Marthy zei…
Heel tevreden Sjoerd.
Ger zei…
AWD al jaren lang veel enthousiaste berichten over gelezen en foto's bekeken van amateur fotografen, de ene nog al mooier dan de andere.
En dan nou bij jou Marthy mee genieten van al het fraais wat jij voor de camera kreeg tijden je wandeling. Volgende keer misschien meer geluk om de vossen te fotograferen, er moeten daar de nodige niet schuwe half tamme vossen rondlopen die dat geworden zijn doordat ze telkens weer lekkers kregen uit rugzakken van de vele bezoekers om de jonge vosjes dicht voor de camera te krijgen. Nog altijd rugzak vosjes genoemd. Triest maar waar.
Margriet zei…
Mooie foto's van de herten.Jij zal blij geweest zijn met je nieuwe fototoestel!
Marthy zei…
Ja, dat toestel is een toppertje, Margriet.