Doorgaan naar hoofdcontent

Stok met hond

We schoten alle twee in de lach toen we ze aan zagen komen, die hond met die grote stok. Een hele grote stok zelfs, bijna twee keer zo groot als zijzelf was. Net toen ik mijn fototoestel op haar richtte liet ze de stok vallen. Haar baasje kruiste ons pad een paar meter voor ons, de hond bleef twijfelend bij de stok staan. 


Over haar schouder riep baasje haar: 'kom, neem de stok maar mee' en blij pakte zij de stok weer op. Daar moest ze wel een paar pogingen voor doen want het valt natuurlijk niet mee om zo'n lange stok zó beet te pakken dat hij in evenwicht is. Maar het lukte en daar gingen ze weer, stok met hond.


Reacties

Marlou zei…
Enig, Marthy!
Stok met hond...
KnutzEls zei…
Balanceer kunstenaar!
Sjoerd zei…
Mooi geschoten...
Emie zei…
Honden zijn soms net kleine kinderen. Heel grappig dit foto-verhaal.
Dat doet ‘de onze’ ook, overal in de tuin liggen stokken en takken die mevrouw meesleept :-)
En daar maar hopen dat een toekomstige voorbijganger niet van het pad maait (-:
Timing van je foto's, Marthy! Heerlijk herkenbaar, dankjewel.
Ger zei…
Alhoewel ik eigenlijk niks met honden heb,er als kind straten voor omliep omdat ik enorme angst had voor honden vraag ik me af bij het lezen van jou blogpost, wat hebben honden (en hun baasjes)met stokken?
Het antwoord is snel duidelijk: Zij hebben op grond van hun geërfde eigenschappen de behoefte om iets in de bek te dragen. Het ene rassoort wil de stok bewaken, zoals de herdershond en de ander ziet het meer als prooi en wil het naar huis dragen.
Verder zien dierenartsen en hondendeskundigen het dragen,sjouwen,bewerken,spelen etc. van een stok al gevaarlijk voor een hond, het kan duizend keer goed gaan, maar wanneer het fout gaat zijn de gevolgen zeer ernstig te noemen is hun ervaring uit de praktijk. Ook het spel tussen hond en baas met tennisbal is gevaarlijk( info op internet)
Annelies zei…
Ha ha, Marthy: zoiets van ‘stok waar ga je met die hond naartoe’!
willy zei…
Stok met Hond..

Een mooi fotoverhaal Marthy...

fijne avond gewenst
Bertiebo zei…
Ha wat een leuke serie
Onliemie zei…
Zo herkenbaar. Wij hebben er hier ook eentje die niet zo goed is in meetkunde. En let maar op als hij dan nog eens voorbij wil steken op een smal pad met zo'n gevaarte in zijn bek. :-)
Margriet zei…
Leuke serie, knap dat zo'n hond zo'n grote stok kan dragen toch, ik stel mij dan voor dat ik hem in mijn mond moet houden, hahah