Doorgaan naar hoofdcontent

Dwalen door oude wijken

Wat zag ik nog meer in Scheveningen?  Laat ik voorop stellen dat er meer, veel meer te zien valt dan in een dorp als Stolwijk met een klein oud hart en verder oninteressante nieuwbouwwijken. In zo'n veel grotere plaats kan je dwalen door oude wijken waar voor de opmerkzame wandelaar van alles te zien is en te fotograferen valt. Bijvoorbeeld dit mooie portiek met de twee blauwe voordeuren. 

En dan ook nog in het portiek twee mooie tegelplateaus, naast iedere voordeur een. Van oorsprong zaten ze er niet, ze zijn later op de muren gezet. Leuk dat twee buren dat een mooi idee vonden en hebben laten doen of misschien wel zelf hebben gedaan.

Een kleine bieb aan de muur en hier heet het een 'boekdeler''. Ook een goede naam. Geinig, dat bankje in dezelfde kleur eronder. Als het weer het toelaat kun je een voor jou interessant boek uit het kastje halen en even gaan zitten om een paar bladzijden lezen om te zien of het wat voor je is. Ik zou het zo doen.

Deze door de zon verschoten raambiljetten met de huisjes eronder vond ik ook een fotootje waard. De bewoners proberen voorbijgangers een hart onder de riem te steken met hun bemoedigende woorden. Aardig van ze en uiteindelijk zal het ook wel goed komen, daar moeten we gewoon in blijven vertrouwen.

Reacties

Emie zei…
Heerlijk om door mooie woonwijken te dwalen en parels te ontdekken. Bank en minibieb in alle eenvoud geweldig!
Je hebt weer leuke dingen opgemerkt. Ik kan ook wel eens verlangen naar een ouderwetse stadswandeling, maar nog even geduld.
miekequilt zei…
Wat een mooie blauwe deuren. En het is zeker fijn om door zo'n wijk te wandelen.
Bertiebo zei…
Tijdens zo'n soort wandeling, geloof je vanzelf dat het allemaal goed komt...
Ik dwaalde een beetje door de binnenstad van Sittard vandaag, maar werd daar niet vrolijk van
Ger zei…
Jij komt de dag wel door met al die gevarieerde wandelingen,zo leuk wat er onderweg allemaal te zien is. Tegeltableaus als decoratie oude en nieuwe blijven mij boeien.
In de weer zei…
Die kleine bieb, een schatje en dan de naam, heel goed gekozen.
Gezellig hè, met zo’n bankje erbij, leuk om tegen te komen.
Zulke leuke dingen ontdekken tijdens het wandelen daar wordt je toch blij van !
KnutzEls zei…
Stijlvol daar en zo leuk om te wandelen.
Marleen zei…
Wat een schattig minibiebje!
Sjoerd zei…
Leuk die tableaus aan de muur van dat portiek. Ik heb het idee dat ze samen op vakantie zijn geweest naar een Noord Afrikaans land.
Leuk die tegeltableaus, ik denk dat het 1 huis is (geworden). Er zit geen brievenbus meer in de rechtse, en de manden daarboven lijken achter beide ramen te staan.
Margriet zei…
Mooi die tegeltableaus!
Marlou zei…
ha Marthy,

mooi... die kleurtjes.
Toevallig heb ik vorige week tijdens het dwalen ook deuren gefotografeerd. Leuk om te doen.

Groetjes van Marlou