Doorgaan naar hoofdcontent

Rond ons dorp

Prachtig weer en ik maakte opnieuw een wandelingetje rond ons dorp. Het eerste wat me opvalt langs mijn pad is het dak van de dorpsoven. Die leien (lauzes) die er op liggen zijn door een paar buurmannen in een groeve gehaald. En die groeve ontdekten we toen we met onze dorpsgenoten onze jaarlijkse wandeling maakten hier in de omgeving.

Op de helling onder het pad liggen drie begraafplaatsjes. Ik klauter naar beneden om wat foto's te nemen. De eerste is het oudst. 

De enige versieringen  die nog resten zijn deze porceleinen bloemen, maar die liggen hier al jaren. Vergeten graven, vergeten namen. 

Anders is het op het begraafplaatsje wat er schuin onder ligt, daar staan duidelijk weer nieuwe bloemen, plastic natuurlijk want dat is gebruikelijk in Frankrijk. Verschillende mensen die hier begraven liggen hebben wij nog gekend in het dorp.


Een deel van een waterplaats, jammer genoeg grotendeels overwoekerd.


De eerste jaren dat wij hier waren werden deze hellingen en ook de kastanjebomen nog onderhouden. Toen hielp de zoon van Etienne nog mee, Nu woont die zoon hier niet meer en Etienne is te oud geworden. Morgen de andere helft van mijn wandelingetje.

Reacties

miekequilt zei…
En weer een mooie wandeling.
Sjoerd zei…
Jammer dat er zo weinig mensen wonen en het dorpje daardoor wat verwaarloosd wordt.
Bertiebo zei…
Juist dat 'verwaarloosde' is prachtig om te zien, maar goed is het niet natuurlijk
Marthy zei…
Ons dorpje wordt beslist niet verwaarloosd. In die bijna dertig jaar dat wij hier wonen is het er alleen maar beter uit gaan zien. De bewoners, grotendeels tweede huizen bezitters zorgen er goed voor en zijn er trots op. Dat rond het dorp de natuur de overhand neemt is logisch, er zijn geen permanente jonge bewoners meer. Maar als die er wel waren zouden ze hoogst waarschijnlijk ook geen kastanjebomen en velden rond het dorp gaan bijhouden. Tijden veranderen, Sjoerd.
Liesbethblogt zei…
Netjes bijgehouden vind ik niet fotogeniek maar die muur alleen al, zo mooi!
Heerlijk om ook in deze tijd van het jaar daar te kunnen genieten. Het is vast in alle seizoenen mooi.
Emie zei…
Ontroerend begraafplaatsen. Wat woon je toch mooi!
Zo sfeervol, dat overwoekerde!
Judy zei…
Ik vind het mooi om te lezen dat er toch wel mensen zijn die het dorp onderhouden.
Marlou zei…
Wat een fijne wandeling... Blij, dat ik even mee mocht lopen...
Margriet zei…
Mooie plek toch om begraven te liggen, ook al vergeet men op een gegeven moment je naam en misschien zelfs de plek. Die strak blauwe lucht zou ik hier ook wel willen zien!
Unknown zei…
Zo, dat kan Sjoerd in z'n zak steken.
Helemaal met je eens Marthy. Juist de aanwezigheid van al die 2e huisbezitters zorgt er voordat het dorpje heel enthousiast wordt bewoond. Iedereen heeft er veel plezier in om alles aan/in/rond het huis goed te onderhouden. Ik spreek uit eigen ervaring vanuit ons dorpje en huis in de Auvergne. Maar niet alleen hier, je ziet dat overal in LDF!