Doorgaan naar hoofdcontent

Vreede is Rijckdom

Deze boerderij met de prachtig gedecoreerde daklijsten fotografeerde ik gistermiddag in 't Beijersche voor de beeldbank van Stichting Boerderij en Erf. Zo'n rijk versierde daklijst wordt ook wel kroonlijst genoemd. Toen ik verleden jaar deze boerderij wilde fotograferen stond hij in de steigers. Ik denk dat deze daklijsten toen opgeknapt werden want het geheel ziet er als nieuw uit en zit strak in de verf. Zo mooi is dit.

Toen ik inzoomde op de gevel om een foto te nemen van het engelenraam zag ik pas goed de tekst  boven de ramen.

'Vreede is Rijckdom' is de naam van deze boerderij. Daar sta ik dan in de koude wind op een smalle polderweg terwijl ik deze woorden tot me door laat dringen. Hoe waar is dit! Hoe erg is het dat die vrede nu verdwenen is in Europa. Als ik denk aan de verschrikkingen die de bewoners van Oekraine nu ondergaan kan ik wel huilen. "De wereld is vandaag veranderd", zei minister Ollongren deze week. Zo voel ik het ook. 

Reacties

Edward McDunn zei…
Een prachtige boerderij, met een voor nu, zeer toepasselijke gevel tekst.
Margriet zei…
In deze tijd is de spreuk des temeer bewaarheid. We hadden nooit gedacht dat er een oorlog in Europa zou komen en zie nu eens.........Ik schiet vol als ik beelden zie van gevluchte gezinnen met kinderen in de leeftijd van mijn kleinkinderen, verschrikkelijk!
Bertiebo zei…
Het is echt waar wat daar staat. Echt waar!
miekequilt zei…
Wat een mooie spreuk. En o zo waar.
Sjoerd zei…
Het is een schitterende boerderij, maar je hebt gelijk. Het gaat niet zonder stil te staan bij de oorlog daar. We leren het nooit.
Liesbethblogt zei…
De boerderij en zijn naam zijn beide erg mooi!
In de weer zei…
Héél waar Marthy !
Janny zei…
Een mooie boerderij, door de tekst sta je er extra bij stil in wat voor rijkdom wij leven!
Lies zei…
Actueel.
Lie(f)s.
Emie zei…
We beseffen het eens te meer in deze dagen.