Doorgaan naar hoofdcontent

Storm in de polder

Het liefst was ik vanmorgen met mijn wandelcluppie rond Oudewater gaan wandelen maar ik vond de wind toch te sterk en dan vooral die rukwinden. Om toch even een frisse neus te halen liep ik samen met Mart een rondje Bovenkerk. die sterke man van mij kan ik een arm geven. Op de kop van de Bovenkerkse Wetering maakte ik deze foto. De wind staat pal op het water en stuwt het op. Ook is goed te zien dat het water heel hoog staat maar dat is niet zo gek met al die regen van de laatste tijd.

Mooie crocussen in een voortuin bij een boerderij.

En in dezelfde tuin bloeiden de bloemen van de schoenlappersplant. Vroeger heb ik deze plant ook weleens in mijn tuin gehad en vroeg me altijd af waar die gekke naam vandaan kwam. Ik heb even gezocht en dit is de verklaring: De grote, stevige bladeren hebben een wasachtig laagje waarmee je een dof geworden schoen op kunt poetsen. Of er tegenwoordig nog iemand is die dat doet valt te betwijfelen maar toch is het een leuk weetje. 

Mijn favoriete boom trotseert de storm. Al tientallen malen gefotografeert in alle seizonen en allerlei weersomstandigheden. Ik zou het echt erg vinden als deze boom omging, ik ben er aan gehecht.

Bijna aan het eind van Bovenkerk nam ik deze foto. We lopen altijd eerst de rechterkant en links gaan we weer terug.Het kost ons een half uur flink doorstappen, net lekker om de benen even te strekken. Wij niet alleen hoor, veel Stolwijkers maken dit rondje, je komt dan ook vaak dezelfde mensen tegen. Heen hadden we wind in de rug dus terug pal tegen. Ik heb Mart lekker een arm gegeven.

Reacties

Janny zei…
Het is op de foto’s goed te zien dat het hard waait! Ik doe ook elke dag een rondje, weer of geen weer.
Sjoerd zei…
Lekker wat kleur in het geheel. Hier in de buurt zijn ook weer wat bomen tegen de vlakte gegaan...
Judy zei…
Hier ook van dat wilde water in de IJssel. Wat heerlijk, zo'n mannenarm!
KnutzEls zei…
Ook de Ganzenpas liet het afweten. Veel te stormachtig.
miekequilt zei…
De bovenste foto vind ik prachtig. Wat staat het water toch hoog, ben benieuwd hoe het met de komende storm gaat.
Lies zei…
't Water staat inderdaad heel hoog. Mooi rondje!
Wij verwachten de volgende dagen storm... Hopelijk zonder schade.
Lie(f)s.
Emie zei…
Heerlijk zo'n steuntje waar je je aan vast kan houden. Ik steek altijd mijn arm in, dat loopt voor mij het prettigst.
Samen door weer en wind. Mooi XXX
Ik durfde gisterochtend niet te gaan hardlopen vanwege de storm, maar 's middags heb ik toch mijn kans gegrepen. Het voelt niet fijn om niet een tijdje buiten te zijn.
Marlou zei…
Ha Marthy,

heerlijk om samen met je man lekker door te stappen.
Ik ga morgen weer!

Prettig weekend, Marlou