Zwaar weer

Ik hoop dat jullie allemaal heelhuids de storm overleefd hebben en dan ook nog zonder of niet al te veel schade. Het was een zware storm met zelfs dodelijke slachtoffers, heel erg. Ik ervoer het in een appartement op twee hoog met grote ramen pal op de wind toch anders dan in ons oude huis op de begane grond in de luwte van de dorpskern. In Cabouw werden de zwaarste windstoten gemeten, dat ligt hier 15 km vandaan. Ik vond het niet prettig, dat geweld van de wind en was ook bezorgd om de bomen bij de parkeerplaats, vooral die twee mooie grote op de kop. De linkse staat al wat schuin en ging wel erg heen en weer. We moesten denken aan de kastanjeboom bij onze winkel die vier jaar geleden tijdens een storm omging, die stond ook zo te schudden.

Dochter meldde dat de dakpannen van de kerk naar beneden zeilden en de brandweer reed af en aan door het dorp. De wind kwam vanaf de provinciale weg langs het dorp en we hoorden ontzettend veel sirenes.

Deze foto stuurde oudste zoon vanuit Scheveningen. In de Gentsestraat waar hij zijn wijnwinkel heeft was deze boom omgegaan, de top kwam in een café terecht. De schade viel mee volgens hem maar er stond nog zo'n grote boom naast....

Reacties

Ja, wat was het erg hè. Hier ook dakpannen van kerk en van huizen, een boom op de busbaan en de provinciale weg. Blij dat het wat rustiger is om het huis, maar ik vind het nog teveel wind, bah.

miekequilt zei…
Onze eerste storm op vier hoog. Het ging behoorlijk tekeer maar het viel mee. Nu gelukkig rust.
Judy zei…
Ik zit redelijk tussen de bebouwing, dus het viel hier mee. Sowieso in het oosten. De wind loeide wel flink door de bomen aan de achterkant van mijn flat. Ik zag vanmorgen wel wat dakpannen van de kerk gewaaid.
Sjoerd zei…
Hier viel het gelukkig wel mee. Buiten ook wat bomen die omlagen heb ik niet zoveel schade gezien.
Emie zei…
Ook op ons hoge gelegen appartement bulderde de wind om het dak heen. Wat een herrie! Ik kon er slecht van slapen, het was enorm onrustig. Bij ons gelukkig geen schade.
Janny zei…
Bij ons gelukkig geen schade, wel spannend voor het eerst zo'n storm in ons nieuwe huis! In het centrum zag ik dat hier en daar wel wat dakpannen afgewaaid waren.
Wat ging het tekeer, hè. Kregen vanmorgen een mailtje van onze Franse buurvrouw, of het wel goed ging met ons in Nederland. Ze had beelden gezien op TV over daken die van huizen waren gewaaid.
Lies zei…
Sowieso erg... Elke schadegeval is er een teveel...
Lie(f)s.
Liesbethblogt zei…
Milde schade hier zag wel een tuinstoel door de lucht vliegen (niet van ons) geen schade aangericht. Ben wel wat gewend kom van de kust had wel even uit willen waaien aan de Hoek! Maar ik leef mee met iedereen die schade heeft.
Bertiebo zei…
Ja wat erg hè. Wij zelf geen schade en ik was vroeg thuis want het museum ging dicht
Margriet zei…
Wij moesten eind van de middag in Bergambacht zijn en reden nog langs Stolwijk[ heb nog gezwaaid naar jullie☺] Het ging goed tekeer, toen we eenmaal thuis waren net voor 19 uur brak het helemaal los en ik was bang dat onze ramen het zouden begeven op 10 hoog. Wat een windkracht.......
Onliemie zei…
Ook bij ons in België was het erg. Wij zaten van vrijdagavond tot zaterdagavond zelfs zonder stroom. 5 bomen om in de straat en op de elektriciteitskabels gevallen. Overal in het dorp straten afgesloten omwille van omgewaaide bomen. We wonen in een bosrijke omgeving. Zalig vinden we dat meestal maar nu waren het bange uurtjes. En het zal niet de laatste storm geweest zijn vrees ik. Heftig was het.
Elizabeth zei…
Ja, het ging vreselijk tekeer. Ik vind het ook niet fijn als het zo enorm hard waait.
En als je wat hoger woont, dan vang je natuurlijk ook veel meer wind.
Oeps, dakpannen van de kerk... Staat de toren nu nog schever:)?
Marthy zei…
Gelukkig niet, anders zou hij omvallen:-)