Doorgaan naar hoofdcontent

Kunstwerken Frida in Assen

Ter ere van de Frida Kahlo tentoonstelling is er in Assen een wandelroute aangelegd die je leidt langs bijzondere kunstwerken van lokaal talent. Het gaat om levensgrote muurschilderingen en kunstobjecten van Frida Kahlo op gebouwen of in de openbare ruimte. Het weer was er niet naar om deze kunstroute te lopen maar bij de ingang van de parkeergarage heb ik, in de regen, wel foto's van  deze twee grote muurschilderingen kunnen maken. 

Het zijn twee portretten gemaakt door Roos Vink en Michel Velt. Aangezien Frida al prachtige zelfportretten maakte, koos Michel Velt ervoor om niet een afbeelding van haar te maken maar van een lokale kunstenares. “Ik heb ervoor gekozen om Roos Vink te portretteren met om haar heen een collage van elementen uit Frida’s werk.”

Roos koos als uitgangspunt een bestaand eigen werk genaamd ‘Schaduwspel’ met daarin Mexicaanse elementen. “Dit werk gaat over het ‘licht en donker’ in jezelf, wat Frida zelf ook veel weergaf in haar werk. In haar krachtige werk was ze niet bang voor het afbeelden van de ‘schaduwkanten’ van het leven en haar pure zelf.” 

Reacties

Marlou zei…
ha, leuk dat je dit laat zien. de tentoonstelling van Frida is verlengd: ik ga begin april.
Zo'n zin in!

Groetjes!
Sjoerd zei…
Heel mooi werk, je weet ik mag dat wel, openbare kunst.
Edward McDunn zei…
Echt ongelooflijk mooi hoor!
Bertiebo zei…
Ik vind ze allebei mooi! Erg mooi!
Emie zei…
Dat doet Assen goed, zo krijgt deze tentoonstelling veel aandacht.
Janny zei…
Erg mooi en knap gemaakt.
Lies zei…
Super om op je muur te hebben!
Lie(f)s.
KnutzEls zei…
Mooi, gewoon mooi.
Margriet zei…
Mooie portretten
miekequilt zei…
Wij gaan er volgende week heen. En ik ga zeker op alle kunst buiten het museum letten. Bedankt voor de tip.