Doorgaan naar hoofdcontent

Weer terug in Stolwijk

We zijn zondag terug komen rijden uit Frankrijk en gisteren heeft Mart de auto uitgepakt en gewassen. Ik heb de spullen die mee terug kwamen weer in kasten opgeborgen, een grote boodschappenlijst gemaakt en voor een paar dagen boodschappen gedaan. Dochter Floor belde dat ze niet kwam eten deze week, ze is verkouden. Tweemaal een zelftest gedaan en nog een keer getest bij de GGD, alle keren negatief. Maar toch vertrouwt ze het niet en blijft ze nog even uit de buurt. Bij zoon Bas heeft de Corona wel toegeslagen, eerst kleinzoon Luuk, toen zijn moeder en nu Saar. Dus dat houdt in dat Mart zijn schilderklus in de nieuwe kamer van Saar nog niet kan afmaken.

Vanmorgen was de lucht hier dreigend maar er kwam geleidelijk wat meer zon, naar buiten dan maar, even een stukje door de polder.

We zagen heel veel sneeuwklokjes. Voordat we naar Frankrijk gingen had ik er nog geen een gezien en nu opeens volop, allemaal langs de slootkant.

En heel veel zwanen zoals altijd. Het lijkt wel of dat er de laatste jaren steeds meer worden.

Ik kwam steenkoud thuis, het had ook niet meegeholpen dat we in het laatste stuk twee keer kenissen tegen kwamen waar we even mee hebben staan praten. Maar ja, je wil toch op de hoogte blijven van elkaars wel en wee.

Reacties

Weer Hollandse plaatjes. Ook mooi.
Emie zei…
Zo langzamerhand zijn wij de enigen nog die geen Corona hebben gehad, zeg ik tegenwoordig. Beterschap voor de familie en welkom thuis is de polder!
Janny zei…
Leuk hè al die sneeuwklokjes, ik geniet er ook zo van. Beterschap voor je familieleden, nog maar even afstand houden.
Elizabeth zei…
Het Franse avontuur was deze keer van korte duur. In Nederland is het nog wat guur, dat voelt misschien wel zuur... Want zonneschijn is o zo fijn...
Maar ik weet zeker dat jullie het leven hier weer moeiteloos oppakken.
Jammer dat de kinderen corona hebben, je wil ze graag weer zien en knuffelen hè..
Judy zei…
Veel sneeuwklokjes ineens, dat viel me ook al op. Mooie Hollandse foto's!
Sjoerd zei…
Welkom thuis dan, jammer van de coroontjes. Ik dacht dat we daar onderhand wel vanaf zouden zijn.
Lies zei…
Spijtig van die 'C-gevalletjes', hopelijk zijn ze mild... Toch een welkom thuis!
Lie(f)s.
Marthy zei…
Heel mild, Lies.
KnutzEls zei…
Thuis is toch ook weer wel fijn.
Marlou zei…
Oost west thuis best.
Hoewel... het is pokke-weer nu.

Groetjes!
Je mag een zwaan naar hier sturen als jullie er teveel hebben. Het zwanenkoppel in ons natuurparkje vlakbij had de laatste jaren rond de drie jongen, maar die werden iedere keer opgegeten (vermoedelijk door een vos of hond) toen ze wat meer vlees op de botten kregen (lees: groot maar nog niet wit). Twee jaar geleden werd echter één zwaan van het ouderpaar ook opgegeten. Vorig jaar hadden we dus één zwaan en geen nest meer. Zo triest!
Beterschap voor de zieken, al zijn ze gelukkig niet zo ziek :-) Onze oudste zit ook in isolatie, jammer voor een zzp-er, want niet werken is ook niets verdienen.
In de weer zei…
Hier ook weer thuis, geniet ervan!