Doorgaan naar hoofdcontent

Moestuinmaandag

In de moestuin kleurt de eerste aardbei rood, we kijken er altijd naar uit.

En er komen er meer aan, bijna alle planten laten hun witte bloemetjes zien en hier en daar zie ik kleine aardbeitjes in wording. Het geeft deze week heel zonnig weer op, komt goed uit, daar houden aardbeien van.

De aardappelen er naast zijn allemaal opgekomen en al flinke planten geworden.

Ertussen staan de bonen, nog weinig van te zien maar dat komt wel.

Zachte winters vindt de rucola blijkbaar geen probleem, dit is allemaal blijven staan. Ik heb de restanten bij de grond afgeknipt en het ging meteen aan het groeien. Schoondochter houdt het in haar kas ook altijd over.

Achter de restanten van een oud bed staan de tomatenplanten en een paar paprika- en peperplanten.Verleden week naar de kweker geweest in de Rhône vallei waar we onder andere deze planten kochten. Het was er ontzettend druk maar zoals een vriend van ons zei: Voor die kwaliteit loopt heel Frankrijk uit.

Opeens dit jaar op de gekste plekken uitgezaaide stokrozen gevonden. We hebben een paar kleintjes een mooi plekje gegeven, die zullen volgend jaar bloeien maar van deze grote plant kunnen we dit jaar bloemen verwachten, benieuwd welke kleur. Hij stond precies op een goeie plek, tegen de muur van de moestuin dus hij hoefde niet te verhuizen.

Ook bij de kweker gekocht, een zoete aardappel. Ik heb weleens een paar planten zelf opgekweekt maar dat is een heel gedoe en de opbrengst was magertjes dus we gaan eens kijken wat deze plant geeft.

Het water moet nog steeds uit de kraan in de kelder komen, een heel gedoe met slangen maar er zit beweging in het propbleem van het afsluiten van het water voor de tuinen. Buurman Jean Pierre kwam vanmorgen melden dat hij na een paar telefoontjes met de SAUR, de waterleidingmaatschappij, iemand bereid heeft gevonden om de situatie ter plekke te komen bekijken. Fingers crossed!

Reacties

Oh wat een heerlijke plaatjes van de moestuin. Ziet er zo veelbelovend uit allemaal.
Sjoerd zei…
Ik vind ook dat ze jullie dat water niet mogen ontnemen... Zeker niet als je zo'n mooie tuin hebt.
miekequilt zei…
Dat wordt veel aardbeienjam, hoop ik voor jullie. En dat water zal toch wel goed komen?!
Lies zei…
t Ziet er allemaal super uit. 'k Ben met alles ietsje later, ook dit jaar weer.
Lie(f)s.
Marthy zei…
Ik hoop het alletwee Mieke, de aardbeienjam en het water.
Emie zei…
Het enige wat bij ons in de moestuin staat zijn aardbeien en daar komen nu de eerste vruchten ook te voorschijn. Zijn we blij mee en verder een tikkeltje jaloers op wat er bij jou groeit en bloeit!
Dat ziet er allemaal al goed uit Marthy!
Marlou zei…
Ha Marthy, wat een gave tuin.
En wat een heerlijkheid: de aarbeien...
Stokrozen!

groetjes, Marlou
Elizabeth zei…
Wat zijn die aardbeien snel gegroeid! Zo vanonder de Franse zon zullen ze vast en zeker heerlijk smaken. Ik heb gisteren een bakje Nederlandse aardbeien gekocht, maar ben toch bang dat ze uit de kas komen... en dat proef je wel.
In de weer zei…
Dat je rucola na het terugknippen weer gaat groeien groeien is super, wist ik niet. Eigenlijk ook wel ideaal om te planten in een verloren hoekje van een gewoon tuintje, of haha, bij de achterdeur !
bemar zei…
Super die eerste aardbeien...Bij ons hangen de planten bomvol maar ze zijn nog klein dus moeten eerst nog even wat groter worden. Ik ben ook aan het uitplanten, tomaten, aubergines, paprika, pompoen, courgette. Morgen eerst sproeien, want het is gortdroog hier. groetjes Margriet[ https://volkstuinvanbemar.nl/mobiel/ ]
Janny zei…
Heerlijk, straks aardbeien uit eigen tuin! Ik hoop met je mee dat het goed komt met het water.