Doorgaan naar hoofdcontent

Een mooie maar pittige tocht

Op weg naar Narbonne vandaag, een route die ons door het binnenland voerde. Vanuit Leucate stegen we naar een plateau met alleen maar olijfbomen en druivenstokken, hier en daar een boerderij.

's Ochtends hadden we wat bewolking maar rond de middag klaarde het op en kregen we veel meer blauw te zien.

Het werd een dag met veel slechte fietspaden, we hebben wat afgehobbeld, niet echt fijn. En deze foto laat nog niet eens het slechtste pad zien. Daarentegen was het wel een van de mooiste routes die we reden en dat maakte veel goed.

Aangekomen aan de rand van het plateau daalde het pad heel scherp af, een behoorlijk hoogteverschil. Achter de fietsen op de foto zie je het dorp waar we uitkwamen een stuk lager liggen. Het pad wat naar beneden ging was niet echt geschikt voor fietsers dus we hebben zo goed en kwaad als het ging een stuk gelopen met de fiets aan de hand.

Een prachtig pad langs het Canal de la Robine, een zijtak van het Canal du Midi. Wat me voortdurend opviel tijdens onze hele route was het verschil in bomen met de Ardèche. In onze omgeving zijn het voornamelijk loofbomen die je ziet waarvan een groot deel kastanjebomen maar dit zijn bomen met een tropisch tintje, heel anders maar mooi door hun vorm.

Hier waren we eindelijk aan het eind van een verschrikkelijk pad met veel keien langs een spoorlijn. Later las ik in ons routeboek dat er aangeraden werd om hier een stukje de trein te nemen. Het was heel moeilijk om je evenwicht te bewaren op die losse stenen en ik ging dan ook prompt een keer onderuit. Fiets mankeerde niets maar ik had een pijnlijke schouder en elleboog. Een paar paracetamolletjes en verder maar weer, we konder daar moeilijk blijven overnachten.

Dit was een schitterend stuk met links het kanaal en rechts een lagune.

In Narbonne hadden we een kamer in een groot oud huis midden in het centrum. Als zeg ik het zelf, ik heb een goede neus voor leuke overnachtingsplekken en ik zoek ze gewoon onderweg op mijn telefoon.  Niet onbelangrijk, prima badkamer erbij.

De kleuren van dit oude behang waren dan wel wat vervaagd maar evengoed gaf het dit trappenhuis een prachtige authentieke sfeer.

En dit was ook wel een fotootje waard, een van de twee scharnieren aan de binnenkant van 'onze' voordeur.

Donderdag 4 mei 2023

Reacties

Judy zei…
Misschien wel moeilijk fietsbaar, maar prachtige fotogenieke paden! Mooie logeerplek!
Bertiebo zei…
Je laat weer veel moois zien, Marthy. En oh wat vind ik je stoer!
miekequilt zei…
Inderdaad mooi maar zwaar. Ik lees met plezier en bewondering je verslag. Fijn dat je steeds een mooie overnachtingsplek vindt wat dat is heel belangrijk. Hopelijk heb je geen last meer van je val.
Emie zei…
Wat een heerlijke authentieke overnachtingsplek. Jammer dat het fietspad ook wel heel erg authentiek was.
John zei…
Ondanks de slechte fietspaden wel een enorm mooi tocht.
Sjoerd zei…
Die scharnieren zijn gemaakt voor de eeuwigheid... En ach, dat fietspad blijft ook in je geheugen zitten.
Prachtige trapopgang, dat verschoten behang is misschien nog wel mooier dan het origineel. Ik hou van vergrijsde en zachte tinten, zoveel rustiger. Jammer van je val, geen blijvend letsel hoop ik....
In de weer zei…
Complimenten voor jullie beide van hieruit Marthy, niet voor een kleintje vervaard, tof !
KnutzEls zei…
Zo kom je nog eens op bijzondere plekken.
Edward McDunn zei…
Een feest om daar te zijn toch?
Die scharnieren zijn werkelijk schitterend.
Jolande zei…
Dat fietspad klinkt echt vreselijk, ik vind het knap hoor wat jullie doen.
Als wij op foto's van hotels een bed met zo'n achterkant zien zoeken we gelijk verder, want Paul past daar nooit in :-)
Dat was wel een avontuurlijke dag langs vele hobbel wegen. Maar nu een mooi verhaal met prachtige plaatjes
Janny zei…
Dat lijkt me inderdaad lastig fietsen, hoop dat je er niets aan overgehouden hebt. Maar de foto's zijn prachtig en je had weer een mooi adresje om te overnachten.
Ger zei…
Kan me voorstellen dat jij je even moest herpakken na die val met de fiets.
Maar goed dat je verder kon want de nacht doorbrengen in kamer met comfortabel bed en warme douche is vele malen beter dan op slecht en hobbelig fietspad.
Hopelijk kon je de volgende dag weer genieten van een mooie route met goed begaanbare fietspaden,al zal het met wat spierpijn door de val geweest zijn.
willy zei…
dat was dan wel heel sportief fietsen

en een logeeradresje dat er mag zijn

fijne avond Marthy
Lies zei…
Aiii..., hopelijk is die pijn snel vergeten.
Een andere wereld daar...!
Lie(f)s.
Een avontuurlijke fietstocht en dat bed hadden jullie wel verdiend na zo'n etappe. Ik hoop, dat je geen hinder meer ondervindt van de val.
Prachtig zeg! zo zie je hoeveel verschillende soorten natuur dit grote land te bieden heeft.