Doorgaan naar hoofdcontent

Oude schoenen

Het duurde even voor ik mijn man ervan had kunnen overtuigen dat hij echt nieuwe werkschoenen nodig had. Zijn oude zaten nog zo lekker vond hij en dat snapte ik wel, het waren zijn leren wandelschoenen, het beste van het beste jaren geleden. Toen er letterlijk steeds meer vellen bij  hingen ging hij eindelijk overstag.

De GammVert heeft een ruime keus in werkschoenen dus dat was zo gepiept en met deze mooie schoenen kwamen we ruim twee weken geleden thuis. Waar hij die schoenen daarna gelaten heeft weet ik niet, ik denk in zijn werkplaats in de kelder maar dragen deed hij ze niet. Het kost hem tijd om afscheid te nemen van zijn oude schoenen dacht ik, laat maar even gaan. 

En verdraaid, vanmorgen stonden zijn oude schoenen in de kelder, ik zag het toevallig en buiten liep Mart met zijn nieuwe schoenen te stappen. Ik vroeg of ze lekker zaten en dat werd bevestigd. Dan kunnen die oude zeker bij het vuil stelde ik voor maar dat had ik verkeerd gedacht. Nee, hij bewaart ze voor als hij een vuil klusje heeft. Dit laat ik ook maar gaan....zucht!

Reacties

Bertiebo zei…
Dat gaat hier ongeveer hetzelfde, maar dan met hardloopschoenen. Inderdaad: zucht
Judy zei…
Kan het me zo goed voorstellen... ik heb ook zo'n moeite om afscheid te nemen van lekkere (maar oude) schoenen. :)
miekequilt zei…
Tja,met al dat zware werk wat hij doet, zijn goede schoenen toch heel belangrijk. Dus Mart , ter bescherming van je voeten: draag die nieuwe schoenen!
Emie zei…
Het geheim van een goed huwelijk: niet teveel aandringen voor een gedragsverandering!
Ik heb ook moeite met oude schoenen wegdoen. Maar de eerste stap is al gezet.
KnutzEls zei…
Ouwe schoenen wegdoen.... nou, je weet nooit of..... zegt Leo...
Anoniem zei…
Ach ja... oude schoenen zitten zóó lekker.
Lies
Elizabeth zei…
Laat dat nu heel herkenbaar zijn... Maar als je dan weer nieuwe schoenen hebt, voel je wel dat je daar meer steun aan hebt!
Ger zei…
Kan nog veel erger hoor…..
hier gaat dat zó niet alleen met oude afgetrapte werk of wandelschoenen maar ook met overhemd waar de boord van versleten is,oude warme winterjas etc.etc. Komt in het schuurtje te hangen voor vuil klusje 😏
Heb al menig keer geroepen wanneer ik hem uit die oude schoenen zie sloffen: de meeste ernstige valpartijen gebeuren in en rondom huis en dan kan ik jou niet helpen zoals jij mij dagelijks helpt.
Herkenbaar. Hier staat zo'n geliefd paar oude schoenen gevuld met aarde en vetplantjes in de tuin. Zijn ze nog steeds nuttig;)
In de weer zei…
Het zijn dan ook wel hele mooie schoenen, jammer (haha) om te dragen 😅.
Janny zei…
Heel herkenbaar, hopelijk bevallen de nieuwe schoenen net zo goed.
Ja, zo gaat dat hier ook :-)
Jolande zei…
Daar hebben we hier nou nooit last van hahaha van de week nog met een petje; nee die oude vreselijk lelijke vervormde en verschoten pet moet bewaard worden als reserve...