Doorgaan naar hoofdcontent

Narbonne

Narbonne is een van de oudste steden van Frankrijk en ik had er geen idee van dat het zo'n mooie stad was. Dit is echt een stad waar je wel een dag of wat kan doorbrengen zonder je te vervelen. Prachtige gebouwen, gezellige straatjes met mooie huizen en een heerlijke mediterrane sfeer.

Voordat we gingen douchen eerst maar even een rondje lopen en ergens wat drinken. We streken neer op het grote plein met daaraan het voormalige Paleis van de Aartsbisschop. Het valt op door de grote vierkante middeleeuwse torens en aan het paleis verbonden het gemeentehuis maar dat gebeurde een paar eeuwen later.

Deze mooie fontein staat tegen de muur van het bischoppelijk paleis. Middeleeuws en nog zo gaaf.

Voordat we gingen eten 's avonds liepen we een rondje door de stad. Mensen zaten te genieten in het avondzonnetjeop de mooie promenades beplant met bomen. Onze slaapplek was rechts in een zijstraat.

Foto genomen van een brug over het Canal de la Robine die dwars door de stad loopt. Vroeger kwamen de verse producten voor de markt via dit kanaal de stad binnen. Nu ziet het er allemaal heel gezellig uit zo midden in de stad met die zonovergoten kades.

Vanaf de kade maakte ik een foto van het voormalig bisschoppelijk paleis met daarachter de kathedraal. Over die kathedraal komt nog een blogbericht, die was zo mooi.

Een van de vele sluisjes die we deze fietsweek tegenkwamen. 

Dit soort pleintjes zijn er genoeg te vinden in de stad. Je loopt gewoon een zijstraatje van een zijstraat in en dan heb je dit voor je neus.

Zo'n entree getuigt van rijkdom. Narbonne was de eerste Romeinse nederzetting in Frankrijk en bleef door de eeuwen heen een stad van betekenis. Het was een van de belangrijkste havens van de westelijke Middellandse Zee. Overal in de stad, vooral aan de huizen is de vroegere welvaart te zien.
We hebben echt genoten van Narbonne.

Donderdag 4 mei 2023

Reacties

Sjoerd zei…
Een mooie stad, was daar ook niet een van de eerste universiteiten...
Judy zei…
Prachtige foto's! Mooie fontein!
John zei…
Het ziet er inderdaad als een mooie stad uit.
miekequilt zei…
Ik kijk altijd even op Google Maps hoe en waar jullie gefietst hebben. En dat is iedere dag een behoorlijk eind. Wat een mooie stad weer, ben er nog nooit geweest en genoot nu even van de mooie foto's.
Wow! Als ik daar nog eens in de buurt kom, dan ...............
Emie zei…
Nooit geweest. Helaas, kan ik achteraf zeggen. Doet me hier en daar Italiaans aan, maar dat gebeurt wel vaker in Frankrijk.
Charlie zei…
Wat een prachtige, gezellige stad en wat heb je ons weer laten genieten van je mooie foto’s met dito tekst! Dat jullie dit allemaal samen mogen beleven!
Jolande zei…
Dat ziet er mooi uit.
Ger zei…
De banken onder de platanen nodigen uit om even te gaan zitten en het leven van alledag gadeslaan.
Ken Narbonne enkel van plaatsnaam op de borden op weg naar Spanje zo’n 44 jaar geleden.
Drie jaar op rij reden we door Frankrijk en vele keren heb ik geroepen:we rijden veel moois voorbij….