Doorgaan naar hoofdcontent

Op de fiets naar de brocantemarkt

Gisteren, eerste Pinksterdag, wat zullen we gaan we doen vroegen we ons af? Het was de vierde zondag van de maand dus brocantemarkt in La Voulte, mijn favoriete markt. Of zullen we gaan fietsen, het is prachtig weer? We kunnen het ook alletwee doen zei Mart, op de fiets naar La Voulte, ik vond het meteen een geweldig idee. 

We vertrokken al vroeg, om acht uur en de rit ging helemaal over fietspaden. behalve in onze vallei dan maar daar kom je, zeker op zondag, geen hond tegen. Na de vallei gingen we verder langs de Eyrieux tot Saint-Laurent-du-Pape en dan ben je al bijna bij La Voulte. Fietsen tegenover een druk bezet café neergezet, wij drinken daar ook weleens koffie en we liepen de markt op. Inmiddels hadden we er al veertig km op zitten.

Het was gezellig druk op de markt, niet té. Heel veel handelaren en er was ontzetten veel moois te koop. Ik zag tientallen dingen die ik wel had willen kopen maar mijn grote probleem is, waar laat ik het in vredesnaam? En dan moet je streng zijn voor jezelf en alles laten staan. Nou...alles? Een mens mag ook weleens bezwijken voor de verleiding en die verleiding laat ik morgen zien.

Dit vind Mart altijd erg leuk dus we hebben het even staan te bewonderen. Vroeger verkocht hij naast fietsen ook bromfietsen maar dit is natuurlijk een motor. Even een praatje gemaakt met buurman Daniël die net als zijn vriendin in brocante handelt. En we kwamen zoals altijd Claude en Agnes tegen, goede buren uit onze vallei. Die vinden net als wij de markt in La Voulte een ontzettend leuk uitje. Ze gaf me en passant nog een adresje van een goed restaurant op in La Voulte. Altijd fijn.

Agnes waarschuwde voor onweer wat er aan zou komen, we hadden het 's morgens ook al op het weerbericht gezien. Dus snel naar de fietsen, we hadden nog veertig km voor de boeg. Onderweg langs de Eyrieux hielden we de lucht goed in de gaten en zagen dat die begon te veranderen.

Het betrok steeds meer, dat was duidelijk te zien. Gaan we Le Serret nog droog halen?

Dit was de lucht ondertussen bij ons in de vallei, hier moesten we nog 13 km maar het zag er niet goed uit. Zes km voor Le Serret begon het te spetteren en na een paar minuten begon het goed te regenen. We hadden al een paar klappen onweer gehad en vonden het niet langer veilig. We hadden een schuilplaats nodig.

We hadden geluk, we waren net bij de Moulinage Chez Soie, een oude zijderupsfabriek waar nu appartementen in zijn die worden verhuurd aan toeristen. Ik keek om naar Mart die knikte en ik reed snel naar beneden. Geweldig, een half open ruimte met tafels en banken waar we droog konden zitten.

 Mensen uit een van de appartementen kwamen vlees grillen op een grote gas grillplaat die daar stond en behalve de biertjes die er bij kwamen werd er voor ons een fles wijn gehaald en zaten we daar een een lekkere rosé. Weliswaar uit een plastic bekertje maar je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.

Het was een flinke bui met veel onweer en we hebben daar wel een uur gezeten voordat we het verantwoord vonden om weer te gaan fietsen. Het regende nog wel dus we kwamen nat thuis maar na een warme douche en een grote pot thee konden we er om lachen. Als je nooit iets doet maak je ook nooit wat mee is onze levensregel.

Reacties

Judy zei…
Wat geweldig dat er zo veel fietspaden zijn!
Je kon daar goed schuilen, zie ik.
En ik ben benieuwd wat je kocht op de brocantemarkt.
Bertiebo zei…
Dat lijkt me een uitstekende regel. Het zou de mijne kunnen zijn!
Annelies zei…
Brocantes, ik hou er erg van.
Sjoerd zei…
Mijn vrouw zou zeggen gekkenwerk... 80 km fietsen om naar de ouwe troep van anderen te kijken, en dan ook nog nat worden. Ik zou het wel leuk vinden.
Emie zei…
Wat een goede en gastvrije schuilplaats! Fietsen, een leuke markt bezoeken, iets fraais kopen en nat maar tevreden thuis komen, het lijkt mij ook een mooie zondag.
KnutzEls zei…
Burenhulp op z'n frans. Gezellig toch...!,
In de weer zei…
Een heerlijke fietstocht Marthy, op het onweer na dan, dat vond ik ook minder leuk als we dat hadden in de bergen.
Maar het liep goed af en jullie hadden een mooi schuilplekje.
willy zei…
Ondanks het onweer, een mooie uitstap ...

Prettige dag Marthy
Ger zei…
“Alle zegen komt van boven”
En jullie hadden alles bij elkaar een leuke gezegende Pinksterzondag.

Jullie levensregel snap ik helemaal!
De mijne zou net “iets” anders luiden: als je nooit iets doet(lees kan)maak je toch heel veel mee…
In de weer zei…
Hoi Marthy, volgens mij is er een foutje geslopen in de blog aanhef van vandaag. Broncante !
Of je hebt een nieuw woord verzonnen, omdat zo’n markt tenslotte een bron is van steeds weer meerdehands spullen ;-)
Jolande zei…
Wat fijn dat jullie konden schuilen voor het onweer. Zolang ik binnen ben vind ik onweer niet erg, maar buiten...
Ben benieuwd naar wat je gekocht hebt.
miekequilt zei…
Wat een spannende fietstocht. Gelukkig ging het helemaal goed. Ben erg benieuwd naar wat je gekocht hebt. Klein maar fijn, denk ik.
Lies zei…
Iedereen zorgt daar voor iedereen, houdt van iedereen..., die inruk geef je me (reeds vaker!). Was 't hier maar zo... De liefde komt hier van één kant... Voor de rest, elk op z'n eiland... :-(
Lie(f)s.
Een heerlijk avontuur!